Isnin, 14 November 2011

Red Velvet Cupcake..OMG!!!!!.......


Bismillahirrahmanirrahim....

Assalamualaikum...

lama tak bersua ye....
rasanya sebulan jugak tak blogging...
bukan sibuk ngan urusan harian...
tapi byk perkara yg berlaku langsung tak terduga..
bersyukur atas ujian yg Allah berikan pada mama...
Alhamdulillah, segalanya dah berakhir...

Hari ni nak kongsikan resepi Red Velvet Cupcakes...
resepi red velvet mama ni lain sikit....
mmg banyak versi resepi ni..
tapi mama lebih suke guna resepi yang ringkas tapi sedap..
sebenarnya, red velvet cupcake ni adalah order dari Ika..
sempena pembukaan butiknya di First Subang Mall...
Terima kasih buat ika yang sudi order 100 biji ngan mama...
katanya habis licin semuanya...
TERBAAAEEEKKKK!!!!

Tapi mama nak ingatkan..resepi ni ada cerewetnya sikit...
tak boleh isi banyak dalam cup..nanti melimpah ruah kejadiannya...
boleh isi cuma setengah cup or lebih sedikit dari setengah...
sebab resepi ni sgt sesuai utk kek...
nnt ada yg kata resepi mama ni tak betul plak...
dan kejadian kek ni adalah gebu dan lembut...

Red Velvet Cupcake/Cake

4 biji telur
2 3/4 cwn tepung (keluarkan 2sb)
3/4 sb baking powder
1/4 sb soda bikarbonat
1 1/2 cwn gula castor
1 cwn butter
2 sk vanilla
1 3/4 cwn whipping cream
2sb serbuk koko
1 oz pwarna merah

Cream Cheese Frosting

250gm cream cheese
2 sb gula aising
2 sb butter
1 cwn whipping cream

cara2 :

pukul butter + gula hingga gebu. Masukkan esen vanilla dan isb whipping cream. Putar lagi dan masukkan telur satu persatu. Kemudian masukkan tepung (ayak bersama baking powder dan soda bikarbonat) berselang seli ngan whipping cream tadi. Akir sekali masukkan pewarna yang telah dicampur dengan serbuk koko dan kacau sebati. Bolehlah masukkan adunan di dalam cup atau loyang. Bagi versi cupcake, bakar selama 25 min pada suhu 150 darjah dan bagi kek plak, 170 darjah selama 40-50 min.

Untuk frosting, campurkan semua bahan n pukul sehingga lembut n gebu. Kemudian boleh la hiaskan pada cake or cupcake.


Selamat mencuba!!!!!!!!!!!!







7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your beattey2910.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Tanpa Nama berkata...

I am glad fantastic post! I seriously enjoyed analyzing the application, tonsil stone you were an excellent contributor.I am going to make sure you save your web site Satellite direct and definitely will normally visit later in life. I have to persuade people persist any terrific content articles, have got a decent break penis advantage review day!

Tanpa Nama berkata...

I have read so many articles or reviews concerning the blogger lovers but this piece of writing is actually a pleasant piece of writing, keep it up.



my webpage - musicos

Tanpa Nama berkata...

Remember that everyone is different, and if this new method of technique you just read about didn't work for you, then it's ok!
As you now know how important ovulation is for conceiving a baby, you must know the signs that occur while ovulation takes place in your body.
http://pregnancyhelper.in/fertility-statistics.html

Tanpa Nama berkata...

male to female massage in hyderabad which are mostly used in Southeast Asia to relief from bacterial skin conditions including allergies. This is only possible after they do a professional training course in massage therapy, pass the National Certification Exam (NCE), and earn a license.
http://hyderabad.locanto.in/ID_163682523/Male-to-Female-Body-Massage-in-Hyderabad.html

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)