Selasa, 25 Januari 2011

Moist Carrot Cake..!!!!!!!!!!!!


Assalam...

lama kita tak bersua yek...
mama bz la ngan keje2 kat opis ni..
sementara menunggu hari nak benti ni...
ada 3 hari lagi untuk bekerja..
lepas ni....hoyeeeeehhhh...
mama jadi suri rumah tangga sepenuh masa....

Hari ni mama dah pun tunaikan hajat...
selain mama buat nasi lemak n popia nestum untuk jualan...
sempat lagi buat moist carrot cake pepagi buta...
kek ni mama sedekahkan untuk pengasuh jannah, mizan n budak2 ofis...
sedap tau...heheheheh
ada lagi sekotak mama khaskan untuk kawan2 ofis papa...



Dah lama tak buat kek ni...
sebabnya malas nak memarut carrot...
tapi sejak dah dapat pemarut yang very ok...
mama sangat rajin nak membuat kek ni...
dulu, sebelum ada pemarut ni..kek carot ni kejap jadi kejap tak jadi...
sebab carot tu terlalu berat..so kek jadi bantat la....
sekarang sangat haven bila buat kek ni....
lemmbbbuttt jekkkk.....gebu lak tu...



Ini plak ...
popia nestum horlick yang mama jual...
kalau sesape yang berminat...
leh la calling2....
500g RM12....1kg RM22
sesuai untuk mereka yang suke mengudap...



Selamat makan kek semua!!!!!!!!!!!!!!!


.
.
.
.
.
.

8 ulasan:

PUTUBAMBU berkata...

waaaa..!! sodapnya..!

beattey, buat kelas memasak le..
putu jadi student awak yek?

* cheese cake tu sangat lah marveles dan menggugat hati sanubari ku..
ada fulus lebih sikit nanti ku order yek... hehehee

Beattey berkata...

huhuhu...

baru letak kat ofis ni..tinggal kotak jek..nasik baik sempat snap gambo..

kita tak boleh nak buat kelas, walaupun ramai yang request kak...sebab anak2 kecik lagi..depa yang banyak mengacau nanti..

Nieza berkata...

sedapnya carrot cake ni...nampak potongan pun kemas jer...potong ngan pisau plastik ke pisau biasa ni beattey?

Beattey berkata...

pisai biasa jek...kontot lak tu...heheheh...nak order ke??

DrSinga berkata...

kita nak tolong lukis rabbit boleh??!!
plissssssss.........
:)

Beattey berkata...

Is...

boleh..tapi jgn comot2 tau...nak cantik2..

geraugebang berkata...

nampak pun sodap

roshatimah berkata...

mmng sedap..anak2 saya suka sgt..