Isnin, 31 Januari 2011

Hoyeeehhhhhh..syoknyer dok umah....

Assalam...

Hari ni first time mama dok umah sebagai WAHM...
seronok jugak..
sambil buat keje kat rumah..
sambil2 buat order kek..
pastu tu..time bebudak tido..mama siapkan report..
sekarang mama dah mula wat report secara freelance..
rasanya lagi berbaloi....

2 minggu lagi..
mama akan pegi area tugu negara untuk wat survey..
kalau nampak mak budak dok ngendeng2 tanya orang...
mama la tu..
tapi kalau korang terjumpa mama..
jangan malu2 nak bagi support k..

sekarang ni lom stabil nak update blog selalu..
sebab mama sibuk nak siapkan stok popia nestum tu...
mama cadang nak letak kat kedai2 runcit...
saje nak melebarkan pasaran selain daripada promosi kat kawan2...
minggu depan lak..mama dah mula hantar kuih-muih kat kedai...
dah ada list kuih apa nak buat tiap2 hari..
yang penting senang dibuat n sedap untuk sarapan pagi...

kalau ada rezeki..
mama akan berniaga di pasar pagi sg penchala...
dah dapat tapak..tapi lom ada preparation lagi..
tengoklah dulu..
kena plan betul2 ni..pasal anak2 lagi..

setakat ni dulu plan yang ada..
sebenarnya banyak lagi plan mama ni...
tapi rasa macam tak terbuat plak...
almaklumlah baru jadi penganggur...
heehehheheh....



8 ulasan:

bintangku berkata...

wah.... rajinnya... mcm2 dah plan...
Harap menjadi seorang biz mama yg berjaya. Moga dipermudahkan segala urusan...

Beattey berkata...

thanks shaniah..ni berkat doa kawan2 jugak...

Nieza Ishak berkata...

good luck beattey ;)

DrSinga berkata...

gud luck bette Beattey!!
:)

Beattey berkata...

Thanks nieza n IS...doakanlah ye..

chikadakbiru berkata...

assalamualaikum

wah banyak projek mega yg akak nak buat yer....semoga berjaya dengan apa yang dirancang!!

aza berkata...

kagum la dgn mama...wa caya lu...teruskan usaha..

Beattey berkata...

CKB : wsalam...terima kasih yer..setakat ni berjalan ngan lancar,,

Aza : thanks...wa caya lu jugak..