Rabu, 5 Januari 2011

Jom main masak-masak..!!!!!!!!!!!!!!

Hujung tahun ni...
mama plak ala-ala cuti yang panjang...
dengan anak2 tak sihat...
jannah kena semput...adik mizan lak batuk2....
sabar jek la mama...
untuk mengubat hati yang lara...
mama pun main masak2 kat dapur....
jem kepala ni kalau tengok anak2 tak sihat,,

jom ikuti sequel ni...



mula2 tu masa cuti sempena piala AFF...
mama buat Meat Cornish...
ala2 kat SR le...
papa sudah habiskan semua...
lepas tu mengadu plak perut dia buncit....
aduhai....



Tengahari tu plak mama buat sup tulang power punya...
gambar takde ye...
mama buat bebola tauhu..inspirasi dari rumah kak nor...
ari tu dok baca resepi kat umah kak nor...
dok ingat yang basic2 dalam kepala jek...
result : sangat hokey ma!!!!!!!!!



Esoknyer....
kita buat roti plak la...
kali ni buat roti marble...
ada review yang ok...jadi petang tu buat roti lagi...
pantang orang review..laju jek....
pastu buat roti pelangi la plak...(nama tak gempak langsung)....
hahahahahha.....



Esoknyer lak...
buat cheesecake....
sekali buat 3 bijik daaa....
ni kes ada orang tempah....
strawberry mousse cheesecake, brownies choco mousse dan peach mousse cheesecake
yang peach tu untuk dijual by pieces....
alhamdulillah...rezeki ..ramai gak yang menempahnye...
minggu ni pun ada tempahan jugak....



semalam...
mama buat baked macaroni cheese....
ni pun sebab kakak nak makan macaroni...
dan nak menghabiskan stok daging burger dalam freezer...
maka kawan2..inilah cara nak berjimat...
menghabiskan stok yang ada..taklah membazir...
setakat ni kalau mama masak nasi tak pernah lagi terbuanglah..
mesti mama recycle buat something....




jom kawan2....



kita main masak....



.
.
.
.
.
.
.
.


JOM....



7 ulasan:

bintangku berkata...

Best kalo main msk2, bhn ada. Tp bila bhn ada, mls lak nak main msk2. Ha ha ha

Alasan org mls! (Jgn ikut dirumah)

Beattey berkata...

heheheheh....

betul3x..

kadang2 kita macam tu jugak...

noradzlina.kamdani berkata...

sungguh terliur

K.Nor berkata...

wahhh rajinnyer :)

Beattey berkata...

lin : ko kan tengah diet....hehehehe...

K. Nor : biasa2 jek kak...akak lagi rajin masak..selalu jenguk umah akak...

DrSinga berkata...

kita nak main makan-makan...
tak nak masak-masak!!

Beattey berkata...

Is,
nak main makan2...

datang lah rumah...