Jumaat, 18 Mac 2011

Carrot cake lagi.....!!!!!!!!!!!!!!!


Salam Jumaat.....

asal hari jumaat jek...
mama baru muncul...
hehehehhe..nak buat macam mana...
bz ma....mana nak kemas rumah...
layan anak2 tercinta lagi...
nak siapkan tempahan...
nak siapkan report..
nak siapkan projek2 sampingan...
kalau jadi penganggur orang kata kena kreatif...
tu sebab mama dok bertapa mengkreatifkan diri...
kreatif sangat la....hahahahahahahha....



seperti biasa tempahan adalah popia nestum,
carrot cake, super moist choc cake dan lain2 mak nenek...
sekarang sudah jadi pengusaha keropok lekor...
nanti kita cerita entry lain yer....

Ada hati nak buat kuih batang buruk petang ni...
tetiba teringin lak nak makan kuih tu...
tepung kacang hijau dah pun mama siapkan...
cuma nak buat kelonsongnyer jek...
malas nak bersusah payah uli tepung...
pakai santan segala...
sekarang dah moden..
pakai apa yang ada saje..
ingat nak pakai kulit popia jek...


Menu lunch pun dah siapkan...
simple jek hari ni...
wat kari kepala ikan...
petang ni cadang nak buat roti nan....
ayam dah siap perap sejak semalam...
nak bikin ayam tandori....
tapikan tukang masak tengah berdiet...
org lain makin gemuk...tukang masak makin takde selera....
boring dah nak ngadap makanan....
asyik nak makan bende2 lain jek....
semalam buat roti john pun....
mama makan separuh jek....

apa2 pun...
hari ni kena siapkan jugak 1 report n mee kuning....
lain2 tolak tepi....

.
.
.
.
.
.
.


7 ulasan:

noradzlina.kamdani berkata...

perghhhhhhhhhh mknn yg sedap ditayangkan..membuatkan aku merasa perut lapo

Kaseh berkata...

nyummmmmmmmmmmmmmm.......

Beattey berkata...

lin : ala..ko kan diet...jeles i..bila la aku nak kurus..selim melim macam dulu...

kak kaseh: mmg nyummm..nyummm...

aza berkata...

huishh...cantek la plak kek carrot....brape harga 1 kilo...

Beattey berkata...

sekilo setengah RM45...harga kawan2 tu beb....

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Gorgeous carrot cake!!! Yummm..

Brought you some brownies. ..

Yeah, do try the brownies. We whole family liked it alot sampai kena buat lagik! Let me know once you've tried it...hehe! ;)

Beattey berkata...

love...

kita baru belajar nak deco cake..

tapi u punya brownies tu mmg tempting gile...mmg mesti cuba nih..