Isnin, 28 Mac 2011

Strawberry Tiramisu...!!!!!!!!!!!!!!!!!



Assalam.....

Alhamdulillah.....siap semua keje....
jap lagi nak mulakan projek...
kuih tiram lak.....ada org panggil kuih lidah buaya, kuih kapal terbang la...
apapun nama nye....
janji nak kena siapkan hari jugak...
esok baru projek buat cookies...
kalau papa singgah kedai yen...suruh dia beli serbuk almond....
boleh la kita mula buat macaron....
nak try skill buat macaron lak...
kalau menjadi leh la jual ...

semalam,
kawan lama mama datang rumah....
mama jamu apa yang ada dalam peti sejuk jek...
sebab mmg dlm sejarah perkahwinan kami...
tak pernah mama tak masak sehari..
semalam papa tak kasi masak...dia kata kita makan kat luar jek hari ni...
sian mama penat...tak tido siapkan assigment n cupcake...
so, jalan selamat n paling mudah...
mama jamu ngan strawberry tiramisu n keropok lekor....
tiramisu ni kejap jek dah habis...
bukan tetamu yang bedal banyak...sbb tetamu dah kenyang baru balik kenduri...
tapi tuan rumah yang sapu...
ada lagi 2 cawan mama simpan untuk anak buah...
dia mmg minat tiramisu nih....



mmg sedap weh untuk minum petang...
buatnya bukannya susah sangat,,,
hempuk aje krim cheese ngan kek coklat...
lapis ngan jem strawberry....
letak dalam peti....
so nyamaaaannnnnnn.....



yang ni plak..
stawberry mousse cheesecake...
order dari kawan kakak ipar...
terima kasih yer...


8 ulasan:

en_me berkata...

sodappnyer makk.. ehehe

Beattey berkata...

en_me...

nak order ke???

DrSinga berkata...

saya pun suka Tiramisu !!
simpankan lah untuk saya :)

Beattey berkata...

IS..

ala...u cakap lmbt la.....

xpe nnt kita buat lg..

ijan berkata...

Ni special punye tiramisu ni.. siap ada love lagi kat atas... :) kalau dapat 2 bekas syok jugak hehe.

Beattey berkata...

ijan.....

mmg special...
khas utk tetamu..

geraugebang berkata...

Cantiknya...Kek carot awak yang banyak carot atas dia...syoknya tengok...

Beattey berkata...

hehehe...kak gerau...lama tak nmpak...nk order ke?