Jumaat, 9 Julai 2010

Hari ini ringkas sahaja!!!!!!!!!!!!..............

Tak larat nak tulis panjang2.........
rasa sungguh tak sedap badan hari ni....
tapi sungguh beriya2 amik gambo....
Ini menu malam tadi....
Chicken Cordon Blue...Inspirasi dari rumah Kak Madiha
yang resepi asal dari FP Kak Amal....
Mintak halal resepi yer..sape nak try boleh ke sini....


Ini sarapan pagi tadi...
ikut jadual adalah bihun goreng n pulut panggang...
berjaya jugak akhirnya...walaupun dapur macam nak tunggang langgang....

Dah lama tak buat pulut panggang....
rasanya last buat masa zaman sekolah2 dolu2...
kira lama tak lama la...bukan susah sangat pun...malas jek.....
Inilah hasil yang best itu....
tadaaaaaaaaaaaaaa..........
pulut panggang zaman sekarang....
nak cepat jek semuanya....


Ini masakan untuk lunch lak.....
Nasi goreng ayam katanya...
nampak kat umah lin sedap jek....kira inspirasi dari rumah lin...
Nak resepi ni terjah umah lin dulu k....
baru ke rumah-rumah lain yang dah mencuba...
hahahhaha....kalau tak sian yang lain2 tu...
ni kira susur galur Nasi Goreng Ayam ni lah....



Sekian untuk hari ini...
Terima kasih........









8 ulasan:

kucingorengemok berkata...

oh yes cordon bleu sangat sedap kalau buat sendiri (yang kat secret recipe macam tak syok le)

Beattey berkata...

apsal yang SR punya tak sedap???

buat sendrik jimat sket...

heheheh

noradzlina.kamdani berkata...

wah..sgt terharu..walhal aku amik dr umah kak nor...

Beattey berkata...

lin, takpe ar..sebab aku ternampak kat umah ko...tapi nanti kat umah ko org klik la kat umah kak nor....

DrSinga berkata...

pulut panggang tu pakai stapler ke?
:)

Beattey berkata...

IS,

mestilah..tak daya nak raut lidi daun kelapa...nak cepat punya pasal...hahahahah

PUTUBAMBU berkata...

sedapnyaaaaaaaaaaa

Beattey berkata...

mmg sedap,,,klau ikut tekak yung la....