Khamis, 8 Julai 2010

Kita budak baekkkk!!!!!!!!!!!............



Papa kata...
Mama betullah budak baek...
pasal ikut jadual...
ingat tak jadual masakan mama....????

Mula2 tu papa dok belek2 kertas yang kita lekat kat esbok...
dia senyum2 jek ..mesti pikir yg bini dia dah buang tobiat...
tapi dia kata ok jugak buat macam ni ma...
takdelah awak asyik tanya abang jek...lemas tau!!!!!!!!!!!!

Nasi lemak yang menggoda tu menu sarapan untuk hari selasa...
Lunch plak cencaru sumbat sambal n sayur kobis goreng....
malam lak maggie goreng special n nugget & fries...


Untuk hari semalam plak, kalau ikut jadual.....
sarapan pizza satay supreme...
lunch kari ikan merah & sayur campur n malam lak mee sup...
tapi nak dijadikan cerita, semalam kita pi buat regular checkup kat klinik ibu mengandung...
just jumpa Dr jek...pas cakap ngan Dr dah rasa contraction yang kuat sejak seminggu ni...
dia suruh refer hospital....
padahal dah buat extra pizza untuk disedekahkan untuk budak2 ofis...
dah berjenjet bawak plastik...ingatkan lepas check nak pi ofis terus..
malangnyer kena jugak pi hospital..sebab dr kata kena check jantung baby...



Saya yang menurut perintah..
pegi jugak la kat Hospital Sg Buloh...
buat CTG..Dr kata jantung baby ok....
pastu kena seluk dah bukak 1 cm...
Dr suruh balik dulu....tunggu tanda2 bersalin....
nasib baik tak kena admit...kalau tak kelam kabut gak....
balik dari Hospital sudah pukul 4 petang..sebab ramai sgt orang....
En papa sudah lega hati..kalau tak dia resah macam kucing nak beranak...
kejap2 intai...kejap intai kat pintu....
pizza yang tak jadi sedekah tu papa makan semuanya....lapo..penat menunggu agaknya...



So hari ni, kalau ikut schedule,
sarapan pagi patutnya bun otak2 ikan kempas..tapi mama remove mee sup untuk dinner semalam kepada sarapan pagi ni....sebab papa dah tak lalu nak makan malam...
ala, mee sup yang sempoi2 jek...bun otak2 pun buat jugak....
Papa puji bun tu....hoyeeehhhhh...hoyehhhhh......
bukan mama nakkan pujian hokey...tapi mama nak sangat papa makan dgn nikmatnya...
buat mama seronok....kalau tak sedap...mama yang susah hati....
sedap ke laki aku makan????.....ecehhhhhhh......
Untuk lunch plak...kasik dia yang sempoi2 dah la....
ikan selar masak pindang, sayur kobis goreng dan telur dadar...



Sekian, melaporkan.....








6 ulasan:

PUTUBAMBU berkata...

beattey,

jemput kita datang rumah sekali boleh tak?

tak tahan tgk makanan yg awak masak ni..marveles betul nih.. huhu

Beattey berkata...

kak putu,

dah banyak kali kita jemput datang umah...akak jek yang tak perasan kot...huhuhu....

gambo jek yang marbeles tak...rasanya kat tekak org tak tau plak...ehehehhe

geraugebang berkata...

Awak dah nak bersalin dah? moga selamat semuanya yer..

Beattey berkata...

kak gerau...lom lagi...

still counting days...

thanks yer...

DrSinga berkata...

ada jadual menu..!!
macam kat Dewan Selera Sekolah MARA je...
:)

Beattey berkata...

Itulah dia....

Jadi dah tau, hari ni menu apa ..esok menu apa..kalau tak sedap, ready awal2 makan kat luar ek???