Khamis, 1 Julai 2010

Penghabisan Stok....!!!!!!!!!!



Kali ini edisi menghabiskan stok bahan2 baking....
sayang kalau barang2 tu semua expired...
yang paling cepat expired ialah cream cheese...
sian En Papa, penat2 belikan..bini dia buat pekasam lam esbok tu..
sepatah kata dia...."ai, bukan mintak kat kedai cina tu......!!!!!!!!!!"
hah kau..kena sebijik kat mama...
so, malam tadi jugak buat orange cheesecake....
sedap jugak...walaupun resepinya main bantai jek....
tak pernah dibuat dek orang buat cheesecake guna ovallete...
ovallete tu pun dah tinggal sikit...habiskan saje....
nasib baik..hasilnya tak menghampakan...
buat dalam loyang kecik jek....
kek tu buat kudapan papa kat ofis nanti....



Pastu...edisi menghabiskan kuey teow...
kalau korang nak tau...mama kalau masak mee ke kuey teow ke...
mama sukat2...satu bungkus tu boleh 3 kali makan...kalau bihun plak..4 kali masak..
jimat-jimat.....heheheheheh.....
tu pun kadang2..leh bagi2 jiran lagi....
sebab ai suke masak lebih aksesori dari bahan utama....
so pagi tadi buat kuey teow sup plak....
ada telur goyang lagi...
yummyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!


Yung...yung.....
manalah berat tak 97kg...
baru pi checkup pagi tadi...
.
.
.

TENSION AI, UOLSSSSS!!!!!!!!!!!!!!

6 ulasan:

DrSinga berkata...

kuning goyyyyang punyyya!!!
slurrpp.....
*aku puasa...aku puasa..aku puasa...*
balik lah...
bahaya datang sini...

Beattey berkata...

hahahahaha....

ala..takkan nak balik kot..amik la ni wat buke pose....

PUTUBAMBU berkata...

ish..cantik betul kek tu..
sodap betul kuetiau tu..

beattey..97kg tu a lot yang..!

kena jaga2...

Beattey berkata...

Kak Putu...

thanks...cantik dipandang jek...
heheheheh...

ni kira kurang la jugak...dulu masa 1st baby pernah sampai 120kg....

risau ni kak...

kucingorengemok berkata...

walamak! kita baru teringat kita ada cream cheese dalam peti sejuk

Beattey berkata...

apalagi KOG...

buatlah apa yang patut..nanti berlumut dia...