Isnin, 4 Oktober 2010

Angin Rajin............!!!!!!!!!!


Salam..

Sejak bersalin ni mama taklah serajin macam mengandung dulu...
Rajin time bulan puasa jek....
Tengah pantang lagi la rajin....
Tapi habis pantang ...malas belaka....
malas nak masak ....sesangatlah malasnya...
banyak recycle makanan jek.....
boleh percaya ke..hehehehe....

Boleh2...mmg boleh percaya...
pasal kalau papa pi keje sabtu ahad...
mama off masak tengahari...
malam mama masak mee or nasi goreng jek...
jannah plak tak nak makan nasi...
so this time mama berdiet jugaklah....
tapi taklah tujuannya nak berdiet....mau kering susu nanti....

Sekarang mama jaga jugak makan...
walaupun menyusukan mizan...
tapi yang bestnyer..walaupun makan..makan...dan makan...
berat aii tetap turun yuuuuu...
sekarang baru aii percaya kalau menyusukan badan leh turunkan berat badan....
aisehhhhh...papa sudah kalah dengan mama....mama dah ringan dari papa...
yyyyaaaaaaahhhhooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semalam dengan rajinnya..
mama bikin kek pisang...
nasib baik mizan tak menangis...
hari sebelumnya mama buat bingka kentang....
tak sempat nak snap...dah habis....



Pagi ni plak...papa request nak nasi ayam untuk lunch nanti...
dia kata dah lama mama tak buat nasi ayam sejak puasa ari tu...
hehehehe..kan mama dah kata mama malas...
lagi la masa raya...dok pi open house sana sini....

tapi sejak mula keje ni...badan rasa letih sesangat...
maunyer tak bangun pukul 4 pagi...
nak settlekan hal anak2 dan suami...
tu yang kita masak yang sempoi2 jek...
ala kadar...sebab ada masa 3 jam untuk selesaikan semua...


bile la mama nak rajin semula yek....?????



6 ulasan:

bintangku berkata...

sempoi2 pun masak best2 jgk...
masa nyusukan anak mmg best, mkn byk pun berat maintain jerk. Tp bila anak benti nyusu, mkn still maintain camtu, berat yg makin byk. Camno tu?

Beattey berkata...

heehehe....

bile dah stop menyusu..kena diet kaw2 punya shania...

awak bile nak tambah lagi..??

DrSinga berkata...

al sultan mizan bambam makan nasi ayam dalam nenen...
:)

Mia-Ina berkata...

mmg bgs menyusu nie

bintangku berkata...

Penambahan ahli keluarga, dlm perancangan. ;P

Beattey berkata...

Is : syeeedddaaaappp!!!!!!

Mia : nnt dah ada baby..awak praktikkan tau...

Shania : Wah, ada kemajuan!!!!