Jumaat, 1 Oktober 2010

Mesra Alam............!!!!!!!!!!


Salam...

Dah 2 hari tak letak post...
bukan apa...bz jek memanjang...
hari ni curi2 masa juga menulis...

Sekarang mama lebih mesra alam...
maklumlah, mama sekarang ni bersemangat untuk fully BF mizan...
tak rugi mama melaburkan duit mencecah lebih RM 1,000 lah untuk beli Cloth Diapers...
mama beli time jannah kecik lagi...sekarang dia dah tak boleh berCD dah...
Air kecing dia banyak sangat...sebab dia kuat minum susu FM..
Sekarang mizan memang mama pakaikan CD sahaja...
mama pun ada bagi training kat pengasuh macam mana nak guna CD ni...
bila anak dah 2 ni banyak sikit pakai duit...
so, dapat lah mama berjimat dan menyimpan duit..
untuk masa depan....
sebab mizan tak pakai DD dan tak campur susu FM...
lagipun, ini adalah salah satu sumbangan mama terhadap alam sekitar....



Bercerita pasal BF plak, mama sekarang ni mengepam secara"double pumping"...
mama lebih selesa cara macam ni, sebab susu mama pun taklah banyak...
jadi untuk merangsang susu lebih banyak, so mama gunakan cara ni...
harap2 bertambahlah jumlah susu ni...
setakat ni, stok susu ada 50ketul lagi....
itu pun mama takut sangat kalau2 tak cukup nanti....
setakat ni mama mengepam ikut jadual...
alhamdulillah....



Semalam budak kecik ni kena cucuk..
alhamdulillah dia tak demam..
melalak pun tak masa kena cucuk..
Ramai yang cakap budak kecik ni besar..tak macam 2 bulan...
semalam timbang, nurse kata BMI dia kurang....
haiyya..sudah itu bulat pun dia kata berat tak cukup...
mungkin sebab budak kecik ni panjang...
itu pasal tak sesuai dengan berat...

Korang semua...
doakan mama yer supaya kali ni dapat menyusukan mizan sampai 2 tahun...
mmg berazam sangat2....
sebab masa Jannah dulu mama tak cukup kuat n cetek ilmu...
anywang thanks buat nieza yang banyak membantu mama dalam proses BF ni...
Allah sahaja yang dapat membalasnya....


Tengahari nanti mama akan cerita pasal Jamuan Raya plak...
enjoyyyyyy the food!!!!!!!!!!!

yepppiii!!!!!!!!!!


5 ulasan:

DrSinga berkata...

*saya malu..sebab saya tak guna CD..*

Beattey berkata...

huhuhu..kalau tak guna rugila kita...dah banyak berhabis..hikhikhik...

PUTUBAMBU berkata...

all the best to you mama beattey..!

kita pun still breastfeed baby Q kita.. tapi dah campur le ngan FM..

la ni dia dah setahun 3 bulan..

Nieza Ishak berkata...

chayukkk chayukkk beattey,

kalo free minggu ni, nak terjah baby mizannnnn ....

Beattey berkata...

kak Putu : Thanks kak....tahniah jugak buat akak yang still BF baby...bukan senang nak maintain kan???

Nieza : thanks nieza..kata2 nieza semua kita jadikan semangat..jemputlah datang rumah...