Selasa, 8 Februari 2011

Sudah ada hobi baru...!!!!!!!!!!!!!


Assalam..

lama dah tak bersiaran..
ala-ala macam bersawang dah umah...
maklumlah tuan rumah dah ada hobi baru sejak dok umah...
hobi mengait plak..balik kg hari tu sempat belajar ngan mak 15 min jek..
pasal anak2 tak terkawal bila mama dia nak berhobi..
akibatnya...hasil mengait tu mama hentam kromo saje..
asal jadi sudah....cantik tak????
tu baru halfway..lom siap sepenuhnya..
lom sempat nak belajar dari otai2 kat internet...
anak2 manjang tarik2 benang tu..tensen aiiii.....


projek semalam buat mee kuning..
menjadi.....suke..suke..suke....
walaupun byk halangan...
mana anak2 menangis2..mana nak handle mesin yang baru nak belajar guna...
mana nak melayan doh yang macam hampeh sebab terlebih air..
akhirnya...berjaya jugak...
mmg benar kata bidalan..
usaha tangga kejayaan...


hari ni punya projek adalah mengukis..
sementara anak2 tido..
malam nanti keje2 membaking lak..
lepas budak2 ngaji boleh la mula...sebab papa take over jaga depa...
jannah dah mula baca muqaddam...
tu pun dia bukan nak pay attention sangat....



hero mama yang sorang tu..
baru tumbuh gigi...sebatang jek....
dah pandai main kereta2 ngan kakak..
alhamdulilah, semuanya sihat2...


nak mengukis jap lagi..
esok kita update ngan resepi ye..
insyaAllah....


9 ulasan:

noradzlina.kamdani berkata...

wah rajinnye mengait...
lin dh lama xmengait..xtau skill tu ade lg ke x...cross sticth pun dh lama xbuat...ntah bole lg ke x, xtau la...
si bujang sekejapan dh bosa...

Mia-Ina berkata...

best tgk org ada skill mcm nie..ala, jannah dh besar la..

Beattey berkata...

lin : aku ni baru beljar nak mengait lin...cross sticth tu teringin gak nak buat, tapi tak tau nak beli alat2 kat mana....

mizan tu..dah nak merangkak pun...

Mia : akak ni bukannya banyak skill pun..ni pun saje2 nak tengok bakat...mana tau ada bakat terpendam mengait plak...

noradzlina.kamdani berkata...

cross stich nye alatan, benang, jarum bole beli di kedai2 yg menjual brg2 jahit, hiasan kawen...x pkai penegang yg bulat tu pun xpe...

DrSinga berkata...

jannah!!!
pay tension!! pay tension!!!
memainnn je!!

DrSinga berkata...

try buat kaler ijau!

Beattey berkata...

lin : nnt lah, bila dah siap mengait...aku try cross stitch lak...

IS: bile nak dtg umah kita???bile nk order2...

PUTUBAMBU berkata...

wah..dan pandai mengait pulak..
seronoknya..

kita dulu2 mmg rajin mengait.. tapi skrg ni cam malas pulak..
ntah ke mana le perginya jarum2 kait tu ntah.. hehehe

Beattey berkata...

kak putu,

saje jek la nak ngetest...mana tau ada bakat plak...heheheh..

jarum ngan benang ni pun mak kita yang bagi..dia pun dah kene angin malas...hehhehe