Rabu, 30 Jun 2010

Edisi Tayangan Maut...!!!!!!!!

Salam.....

Tajuk...mautlah sangat...
hahahahha...takde mende yang mengujakan pun...
saje wat gempak..sebab yung dah lama tak update blog...
cuti 2 hari..itupun sebab jatuh petang ahad ari tu...
nasib baiklah Dr Singa yang cun tu bagi kita mc (tq doc...)
kalau tak, mau berdengkot2lah gi keje....
malam ahad tu tak rasa sangat....pagi isnin tu..aduh....
harus pi kenek...pinggan
g rasa nak putus.....
Basib baik Dr kata takde apa2..baby ok...
barulah tenang hati yung ni...kalau tak, risau jugaklah..sebab baby baru 8 bulan lebih..
jatuh terduduk pasal melayankan dak Jannah yang makin banyak kerenah...




Ni saje nak tunjuk first time kita buat laksam...
sangat berjaya hokeyyyy!!!!!!
En Papa kata, pas bersalin kalau mama nak bukak gerai kat Pasar Pagi Sg Penchala....
En Papa sanggup bayar sewa tapak...kuikuikuikui!!!!!!!!!
sudah la papa oi....anak satu lagikan kita tak terlayan...ni plak bila dah ada dua...
pastu pakat nak bukak gerai jual laksam...lupakan jek....
kena kutuk dek org kelantan kat situ....adalah.......harharhar!!!!
Puncanya buat laksam ni sebab En papa teringin n
ak makan laksam yang macam yung beli kat pasar malam tempohari....gagahkan jua la membuatnya dengan bantuan smart cooker ku itu...
tak sesia beli mahal2...ada gak pekdahnya walaupun kecik....


Sebelum gi kenek hari isnin lepas...
Yung sempat buat Kuey Teow Daging...
manalah berat tak naik..sekarang ni lagi 3-4 kilo nak capai 100kg...
harus merana lepas bersalin....
huhuhuhu...





TOLONG!!!!!!!!!!!!!!!!







11 ulasan:

mummyseri berkata...

wah dua2 menu mmg enak tu..
kek velvet kt bawah tu pon mngancam jiwe lah..

**bile tringat murtabak raja singapore beatteynyer, mcm tertelan ayer lior snirik:)
**br ni kite balik muwo,adalah beli n mkn kat restoran singapore tu..tp cam x kick ler..
**kalo dkt mmg nk try, pakkal jaoh diseberang laot ni..

sayangsayangibu berkata...

sebonar eh siapo yg mengidam nih?
mama eh ko papa eh
hehehehe.....
sepinggan boleh?

noradzlina.kamdani berkata...

amboi sedapnye...

PUTUBAMBU berkata...

makk aii...sodapnya..!

suka kasi kita telan ayaq liuq tgk menu2 kat sini tau....

Beattey berkata...

mummy seri ~ aa..ah kan..awak jauh nun di seberang laut...kalo ler kata balik semenanjung ni singgah ler umah kita..kita leh jamu ngan murtabak raja sing kita tu....

sayang2ibu ~ yang mengidam papa eh..kita kalo mengidam beli jek...buruk perangai semata2 tak nak papa rasa dari tangan org lain...

lin ~ nampak jek cam sedap..ahakssss...

putu ~ saje nak kasi telan air liur tu...selagi kita lom masuk ke arena diet2 ni...hahahaha

Mia-Ina berkata...

aduhai,sedapnya dh lama mia x buat laksam...senang je buat laksam tu..cuma kena rajin psl buat tepungnya dah kukusnya tue...kuah lbh kurang kuah laksa utara + letak santan (utk lemak)..ni style yg mia buat.

wah, mkn mantop kak beatty msk sekarang...

Beattey berkata...

mia...buatnye mmg senang..tapi untuk orang yang ada kukus tu takpela jugak..ni kukus akak berdiameter 10 cm jek..susah gak nak menggayakannya...nak ikutkan kuah laksam lagi ringkas dari kuah laksa utara...

masak jek yang mantop..makannya, idok pun...dan last2 pregnant ni minat makan biskut2 n aiskrim jek...

MeL MikaiL berkata...

xpe nnti pas bersalin pantang betul2 n jaga diet balik k ;)

Beattey berkata...

tu la mel....mmg bersungguh2 nak berdiet balik ni...

DrSinga berkata...

*cun lah sangat*
sila baca dengan nada yang sama dengan 'maut lah sangat'

.
.
hehehe...
sakit lagi makan panadol tau!

Beattey berkata...

wehhhh...

cunlah...Cik Man kata Dr tu awet mudakan????

dan ku jawab...nanti kita tanya apa rahsia dia....


sakit sesangat sekarang ni..jalan pun dah macam penguin....