Rabu, 1 Disember 2010

Bisness dah mula....!!!!!!!!!!!!

Sekarang ni...
mama dah mula berbisnes...
kecik2...
ala-ala nanti mampu menampung duit dapur...
bile mama dah benti keje....heheheheh...
kurang sikit beban En papa....
sian laki den tu...
gaji tak ler beso sangat...
cukup2..ngam2 soy jek...



Sekarang bisnes yang ada adalah nasik lemak, mee goreng, lunchbox, kuih2, kek, roti n pop crunch..
kalau sesapa nak order pop crunch ni leh calling2 ek..
kalau dekat2 leh le datang amik kat umah kita atau jumpa kat mana2 point...
area Damansara-Pusat Bandaraya-Setiawangsa..
ada 2 jenis...dark n white chocolate...
harga RM30 dan ada 52 biji sebalang....
kalau ada yang nak jugak guna pos, kena charge pos la ye..heheheh...



Selain daripada tu...
sekarang telah mula mengumpulkan alatan untuk menjahit...
angan2 nak belajar menjahit sendiri...
ala2 ikut buku...
sebelum ni setakat jahit baju kurung senget benget leh ler....
agak2 dah maju sikit, nak jahit langsir lak...
sure takyah beli langsir raya tahun depan...
ini cuma plan untuk mengisi masa lapang nanti...
sebelum berhenti keje..mestilah ada strategy n planning...
kalau tak, mesti buntu nak buat apa kat rumah....

Module untuk mengajar jannah di rumah pun dah dirancang....
ni gara2 tak nak dia bosan kat rumah...
mama pun dah mula sikit2 nak buat playroom untuk anak2 kat bilik yang kosong...
daripada letak barang2 tak pakai..
why not bilik tu buat playroom n tempat mama nak bertenet...
lagipun mama sekarang pun ambik upah wat assigment n tesis...
ada 2 paperwork lagi lom siap...
nak charge pun tahu nak letak rege berapa ni..
sebab nak letak harga kengkawan susah sikit la....


Agak2 boleh tercapai ke??????


12 ulasan:

bintangku berkata...

Wah... panie jadik bisnes women lar pulak yer...
Semoga berjaya...
Nawaitu yg baik, InsyaAllah.... boleh dicapai..

kucingorengemok berkata...

oi, ambik upah buat assignment? boleh ke? haha. kita nak order nasi lemak yang melampaui batas godaan tu! boleh hantar gi tengah kl? hehehe (kos hantar je lagi mahal dari nasi) ;)

Nieza Ishak berkata...

good luck beattey ;)

Beattey berkata...

Shaniah : insyaAllah, doa2kanlah ye...

KOG : huhuhu...kalau order 10 bungkus..kos free maaa..extra nasik lagi kita bagi..hahahahah

Nieza : thanks ye...

I want to lose weight berkata...

TAHNIAH :))

Beattey berkata...

Thanks Zel...aku yang tak sabo nak tgk baby baru ko...

DrSinga berkata...

you go girl!!!

Beattey berkata...

Is..thanks k...

bile nak order???

noradzlina.kamdani berkata...

bole..insyaallah akn berjaya..xpe arr klu mula sket2..lama2 bole

Beattey berkata...

thanks lin...berdebar2 jugak menanti jadik suri rumah sepenuh masa..

PUTUBAMBU berkata...

wahh..bagus ni beatty..!

plan jangka panjang yg amat bagus sekali..!

insyaallah..kalau kita nak order ape2..kita tau le mana nak carik..

all the best ye..!

* kita pun bercita-cita nak jadi suri rumah tangga tau..tapi apekan daya... tak kesampaian lagi hajat tu..

Beattey berkata...

kak putu...

thanks ye..doakan kita berjaya..jgn lupa order mengorder..hahahahah....