Khamis, 26 Februari 2009

Tips Of The Day


Kecantikan adalah milik setiap insan. Terpulanglah pada kita bagaimana untuk menjaga dan memeliharanya. Bagi setiap wanita, kecantikan menjadi satu kemestian untuk dibincangkan lebih-lebih lagi yang telah bergelar isteri dan ibu. Segala-galanya perlu dijaga dengan sempurna baik dari segi luaran mahupun dalaman. Kalau yang baru lepas bersalin, macam-macam part yang nak direpair....

So, tips yang aku dapat daripada sumber bacaan iaitu untuk menjaga kecantikan dalaman dan luaran bagi wanita demi untuk kebahagiaan rumah tangga. Selepas Isyak, ambil segelas air dan bacakan Ummul Kitab sekali, Ayat Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah (Ayat 35-38) sebanyak 7 kali dan tiupkan ke air tersebut. Semasa minum, niatkan di dalam hati untuk kecantikan diri kita dan juga untuk kebahagiaan rumah tangga.

Aku pun tak terlepas daripada mengamalkannya....tapi kadang-kadang tu tak sempat nak buat sebab dah tertidur dengan baby sekali...so, bagi korang yang nak amalkan bolehlah amalkan. InsyaAllah, berhasil...bagi anak-anak dara pun boleh amalkan untuk persediaan menghadapi alam rumah tangga. Sama-samalah kita ambil panduan yang baik untuk membina keluarga bahagia :)


Tiada ulasan: