Isnin, 1 Mac 2010

Sayang En Papa.............!!!!!

Salam...

Dah lama tak bersiaran...ehehehhe..bukan apa...sibuk sangat ngan projek memasak...hari jumaat ari tu saya buat kuih puteri ayu (seri ayu) untuk sarapan pagi...tengahari lak saya masak tom yam asli..pes tu saya buat ikut resepi kak noreen (mintak halal
resepi ye kak) dan sotong goreng tepung yang menjadi kegemaran en papa....

Hari sabtu lak, saya ingatkan nak buat roti walnut sebab dah lama tak meroti...tapi sebab terlewat bangun dan jannah plak asyik nak bermanja jek..jadi takdelah aktiviti memasak yang vouge..semua yang biasa2 jek...malam plak kitaorang pi tesco beli perkakasan dapur untuk rumah baru...mungkin dalam 2 minggu lagi kami sekeluarga akan masuk ke rumah baru...yeppiii!!!!!

Ahad, atas permintaan mak mertua saya buatkan kuih tiram a.k.a kuih lidah buaya...buat 1/2 kilo tepung dapat 1 bekas besar (gambar semua tak sempat nak snap)..kalau berniaga leh untung besar nih...hehhehehee....tapikan yang paling best, malam tadi kitorang pergi la kedai elektrik kat kota damansara...niat nak beli hob saje..tapi tak sangka hob brand faber tu harga dia dapat murah..sebab dah kira regular customer...(mama kan pandai mengayat)....so budget en papa pula terlebih..so en papa dengan baik hatinya telah membelikan oven untuk mama main masak2...kecik pun kecik la pa, janji ada....malam tadi tak boleh tido asyik teringatkan oven baru tu...nak try lama lagi....dan pagi2 mama asyik bagi ciuman manja jek kat en papa....tandanya happy la tu...thank you my laling....i luv u so much.....sayang sangat2.....


5 ulasan:

kucingorengemok berkata...

kalau tak belikan oven sayang sikit² je ke? hehehe

PUTUBAMBU berkata...

wah bestnya.... !

mmg kena sayang lebih ni..

nanti tepek2 le gambor hasil dari oven baru tu yek? ehehee

Beattey berkata...

KOG...

kalau tak beli oven sayang gak arr,,,tapi ari ni terlebih sayang...hahahahah...

Putu....

2 minggu lagi baru dapat rasmi oven tu...sebab rumah tak settle lagi...

mesti tempek punya...

TopsyTurvy Mum berkata...

ohh..lom rasmi lagik..tido sambil senyum2 la tu kannn :) <-saya la nii..

biasa kalau dpt gadget baru sajer jer lap2, kiss2 gadget tu depan hubby..bengang member hahaha..sajer gurau2 :)

Beattey berkata...

TTM,

mmg lom rasmi lagi..tunggu masuk umah baru...

Nak buat macam TTM gaklah..kasi hubby senyum bangga...