Saje nak kongsikan resepi yang saya dapat dari blog kak liza...
ramai jugak yang mintak resepi ni..
so saya kongsikan dan mintak izin kak liza halalkan resepi ni yer...
hasil bingka dari resepi ni mmg sedap...
lemak berkrim...
Ini diakui oleh En papa yang memuji2 kesedapan bingka ni...
bukan senang tau En Papa nak puji...
sepanjang perkahwinan kami, boleh kira ngan jari berapa kali En Papa puji kesedapan masakan mama...
buatlah sedap mana pun pada orang lain..pada dia so-so jek...ok2 jek...
kira En Papa kalau jadi juri pertandingan memasak...
mesti lokek markah..
paling tinggi markah yang boleh dia bagi 50 jek kot...
saya copy n paste dari blog kak liza,
ramai jugak yang mintak resepi ni..
so saya kongsikan dan mintak izin kak liza halalkan resepi ni yer...
hasil bingka dari resepi ni mmg sedap...
lemak berkrim...
Ini diakui oleh En papa yang memuji2 kesedapan bingka ni...
bukan senang tau En Papa nak puji...
sepanjang perkahwinan kami, boleh kira ngan jari berapa kali En Papa puji kesedapan masakan mama...
buatlah sedap mana pun pada orang lain..pada dia so-so jek...ok2 jek...
kira En Papa kalau jadi juri pertandingan memasak...
mesti lokek markah..
paling tinggi markah yang boleh dia bagi 50 jek kot...
saya copy n paste dari blog kak liza,
Bahan
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
3 s/b butter/majerin cair
Cara
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam.
4 ulasan:
mekasih beattey..!! muahhss...
nanti nak try buat pulak
ok...no sweat,...
cuba tau kak...tak rugi punyer..
alahai...senangnye (ceh mcm tere buatkn?) tp bahan nmpk mudah n senang kn
lin, mmg sonang by two lah kato org nogori...
Catat Ulasan