Jumaat, 21 Mei 2010

Dah lama kannnssssss!!!!!!!!!!!!!..............


Salam Jumaat........

Dah lama rasanya tak update blog kan....
sebab minggu ni adalah sangat bz....
keje2 kat ofis ni melambak2...
jadi takde masa la nak update...

semalam, saya buat muffin...
just buat 10 biji saje...
5 untuk kau...5 untuk aku...hahahahahha....
muffin ni adalah atas permintaan En papa...
siap ada inti kaya pandan lagi...
resepi asal saya amik kat blog En Mat Gebu (thanks ye Cik Mat)
mintak halal resepi yer....
tapi banyak gak saya ubah resepi ni ikut apa yang ada kat dapur jek....
mmg sedap!!!!!!!!!!!



Ni plak sarapan pagi tadi...
mee goreng mamak style...
pun, main campak2 jek sebab pagi tadi susah beno la nak bukak mata...
rasa nikmat betul tido...
maklumlah semalam memang penat gile...
pegi DOE putrajaya...
turun naik lif....jalan punyalah jauh....
jadi yung teramat..amatlah letih....



Dan menu special untuk En Papa sebelum pi solat Jumaat...
Nasi Portugis dan ayam beriyani
sedap gak nasik ni...sebab try resepi baru...
amik resepi kat blog Abang Mat gak...
mmg puas hatilah makan nasi ni..lembut n wangi jek...
tak ubah macam resepi nasi daging saya...
En papa pun dah call tadi...
dia kata ok...kalau dah ok...sedap la tu kot...
bertambah lagi resepi nasi dalam koleksi saya...
n again thanks cik mat sebab kongsi resepi nasi ni....



Cerita2 pasal makan....
korang dah makan ke?????.........

6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

nasi portugis? menarik... apa rasa dia?

Beattey berkata...

rasa dia macam beriani jugak...kite pun heran mana dpt nama portugis tu...

noradzlina.kamdani berkata...

pergh..kene tgk blog abg mat gebu tu le...

Mia-Ina berkata...

kte suka msk blog sini..bangga dgn beatty yg selalu msk & dpt pujian umph dr en hubby dia...mesti senyum kan klu suami puji masakan isteri selalu..tu yg smgt nk try segala resepi...

Cik_Nomi berkata...

mak aih.. dah la tengah lapaarr..

Beattey berkata...

lin : pi la terjah bolong abang mat tu...

mia : selalunya jarang dapat pujian mia...susah nak kuar dari mulut dia..akak cuba sedaya upaya nak memenangi hati suami...

cik nomi : bukan ke awak geng2 diet....