Isnin, 14 Jun 2010

Sotong Kawan Ngan Udang!!!!!!!!!!!!!...........


Salam....

Lama tak update kanss???
Bukan apa, mama takde mood nak amik gambo....
inipun sebab dah ternampak camera atas freezer...
makanya..ambik gambo dengan gaya amatur saje (macamlah pro)...
sebenarnya ari ni mama takde mood sebab tragedi semalam....

Masakan ni namanya Sotong Berempah...
Disebabkan jumlah sotong yang tidak mencukupi..
kita kawankan ngan udang...
rasa dia..walllaaaaahhhh..macam kari sotong or udang kat Subaidah or Pelita...
hehehehehe....
Resepi ni dapat kan umah kak Dayang Jack...
mintak halal resepinyer yer buat kak dayang, kak ummi kuantan dan kak Nor ganu...
Try la..memang sedap ..recommended....



Nak cerita pasal tragedi semalam pulak....
kawan En papa telah meninggal dunia dalam kemalangan dekat simpang masuk rumah kita...
kemalangan ngeri....arwah terbabas ketika menaiki motor dan melanggar tembok dan tiang elektrik...
masa tu dah nak maghrib...
mama ni sebenarnya penakut....sebab terkesan ngan cerita seram masa kecik2...
kalau ada sesiapa yang pernah tgk drama cerita2 seram dalam era awal 90an....
tak silap masa tu cerita seram tu mengisahkan roh2 yang mati kemalangan...
balik ke rumah....
so, malam tadi abis segala projek mem'baking' mama...
takut gi dapur punya pasal..dah la belakang rumah kita tu hutan belukar....
maka macam2lah yang bermain di kepala otak ni sampai takut nak tido...
sampai nak bangun memasak tadi pun mama tunggu azan dulu...
baru bangun....

En papa ada menolong rakannya itu semalam...
semua papa ceritakan kat mama...
lagilah mama meremang bulu roma...sebab katanya kepalanya pecah...
huhuhu...macam mana nak buang perasaan ni...
pagi tadi nak gi keje...tengok kat tempat kejadian...
masih terdapat kesan darah....


Tolonglah.....
LOMAH SOMANGAT DEN NI HAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!




6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

ishhh, awak ni! ambik wudhu gi baca quran banyak²...

Beattey berkata...

itu ler....kita ni lemah semangat....lagilah kalau tertengok...mau tak tido sebulan gamaknya...

DrSinga berkata...

maka tiadalah projek masak-memasak malam buat seketika.....

Beattey berkata...

ada masak malam2...
tapi dengan perasaan yang tak dapat digambarkan...
asyik tenung cermin tingkap jek...
mana tau ada yang tenung kita balik..
huhuhuhu....

noradzlina.kamdani berkata...

bnyk2 bc surah alfatihah sedekah kt arwah

Beattey berkata...

ada sedekahkan...walaupun kita tak pernah kenal n bersua muka pun..huhuhu...