Selasa, 15 Jun 2010

Western sangatlah tu!!!!!!!!!!!!............



Petang semalam....
Ingatkan En Papa tak nak makan malam...
tetiba dia request...
"i nak makan western food malam ni...boleh ke????"
jawab mama..""Of course boleh, Laling".....hahahahha.....
tapi bahan tak cukup....
lantak pi la..janji semua makan....
tapi awak tu orang minang...western sangatlah tu kalau nak makan bende ni tambah cili api...
Chiiittttt.....


Dan mempersempahkan....
Ini dia...Chicken Grill Wif Black Paper
Sangat menjilat jari papa....
First time dia puji mama melambung2 wooooo....
hahahahahhaa.....
Dan sebagai balasan, En Papa tolong mama buat kek kat dapur.....
kan u all semua tau kan..mama mengidap penyakit lemah semangat...
so, En Papa dengan rela hati meninggalkan match Japan vs Cameroon...
semata2 nak bodek mama...
huhuhuhu......lawak betullah En Papa....
dia kata tanda terima kasih sebab dinner yang sangat sedap itu.....



Kek yang mama bikin malam tadi bukan untuk makan2....
tapi untuk menyiapkan tempahan..
kek marble ni buat En Fathil...
dah lama dia tempah...tapi mama tak berkesempatan nak buat...
Baru malam tadi dapat buat dengan bantuan En papa....
malam ni nak buat Kek Marble DaDiDu untuk En Papa....
Kek ni resepi mama....heheheheheh.....
Resepi yang lengkap dengan cinta n kasih sayang buat En papa dan Jannah....


Sapa nak resepi sempoi Chicken Grill Wif Black Paper ni....
angkat tangan!!!!!!!!!!!
bagi yang malas macam mama, boleh cuba resepi ni....
perap 2 ketul ayam (yang besar tau) dengan 3 sudu besar sos tiram, 1 sudu besar cajun seasoning, 1 sudu kecil minyak bijan, 1 sudu besar minyak masak dan lada hitam yang ditumbuk kasar....pastu bakar la sampai masak...
SSIIIIAAAAAPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!



6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

menarik! menarik!

alah, bola tu kita tengok ke tak tengok ke, besok pagi score dia sama jugak dengan yang live kan, hehe :)

Beattey berkata...

hah...

betul..betul..betul...

kalau tgk pun rugi masa..main macam hampeh...

noradzlina.kamdani berkata...

wah..best nye...mestis sedap western food mu itu ye cik beatty...

Beattey berkata...

hahahaha...

sedap kat tekak laki ku jek...

tak tahu la org lain...

DrSinga berkata...

hahaha...
dulu2 sangaaat berani...
sampai boleh bangun 3 pagi memasak kannnnnnn....
:)

Beattey berkata...

itu ler...
sekarang penakut yang amat..

suke bayangkan bukan2..
semalam kita bayangkan budak tu jadi hantu bungkus...
Dok kat tingkap...aduyai...
kenapalah boleh berimiginasi macam tu sekali...