Rabu, 17 Jun 2009

1,258 langkah.....believe it or not!!!!

Salam semua...

Sekarang tepat pukul 4.53 petang, barulah sempat nak update blog..banyak benda sebenarnya aku nak tulis tapi masa rehat pun aku tak sempat nak update..so aku curilah masa ni untuk ganti masa rehat aku...anyway, semalam masa balik keje, terfikir lak nak kira berapa langkah yang aku kena buat untuk sampai ke stesen LRT setiawangsa...semua sekali adalah sebanyak 1,258 langkah....fuiyyyoooooo...banyak tu...itu balik saje, pergi pun sama jugaklah...so dalam sehari aku akan berjalan sebanyak 2,516 langkah...huhuhu..tapi tak tau berapa kalori yang aku buang..at least 100 kal pun oklah kot...dah la tak sempat2 lagi nak buat workout sebab CD-cdku banyak yang dah hilang...sebab aku ni suke berpindah randah....sejap kat KL, sejap kat melaka, sejap kat JB sejap KL balik..sejap lagik balik MUOoooo..hahahaha...tak pandai jaga harta tul..tak caya, boleh la tanya kengkawan aku..mesti kat umah sewa depa ada barang2 n baju2 aku....sian diorang jadik tukang jaga harta karun aku....(kowang memang best!!!!)

Dan...2-3 hari lepas, aku dok gatai menimbang...timbang digital aku low betri lak..so dok gatai timbang manual tu..sekali jarum tu tunjuk kat 79.8Kg.....huhuhuhu...sukenye beta...tapi tu tak official la.....aku pun tak nak la suke sangat....iyelah dalam 2 minggu lepas aku kurang sangat makan..kalau banyak makan pun hujung minggu jek...papa suke bawak jalan hujung minggu...(itu pun kalau mood dia baik arrr)..kalau tak mati kutu aku kat umah...tapi aku nak mula berworkout n nak pastikan yang aku boleh reach angka tujuh...walaupun berat aku 79.99 pun jadilah...huhuhu....aku masih lagi aktif berdiet walaupun aku kurang post aktiviti2 berdiet aku....sebab tak sempatlah....so tunggu saje 30 June nanti k....apalah reward yang aku nak bagi untuk diri sendiri???...tapi aku dah fikirkan something kalau aku reach 78kg by end of this month (tapi salah satu jek):

1) Baju baru


2) Sport shoes


3) Sabun MIOR


Itu jeklah setakat nih....doakan aku berjaya yer kawan2....


2 ulasan:

Mia-Ina berkata...

kak..font tu kecik sgt....normal kan...susah nk baca..gd info....

beattey berkata...

hehehehehe..biasalah, orang gemuk suke bende yang kecik2...nanti akak normal kan k....