Rabu, 24 Februari 2010

Layan Tekak Ari Nih!!!!.........


Memang hari ni saya masak menu yang saya teringin nak makan...dah tak kisah kalau En Papa komplen sebab dia tak suke gulai2 nih especially curr
y....tapi saya dah mengidam nak makan kari ikan dah lama dah...buat style kari ikan mamak tu...huhuhu..marvelous...walaupun makan dengan nasi yang seciput itu (1 and a half senduk kecik jek)...nasi dari beras herba ponni tau...mak buyung pun kenalah jaga makan..nanti naik lagi macam dulu..tak sanggup den...


Tapikan, boring gak makan sorang2 kat opis ni...sebab yang lain semua makan kat luar...yelah orang dah dapat gaji ni kejenye menabur jek la..tapi duit saya ni susah kedai makan nak dapat..kecuali jika saya ada sebab2 tertentu jek...ataupun tak nak menolak ajakan mereka yang dah lama buat appointment makan ngan saya...hahahahhah..



Pagi tadi lak saya buat sarapan yang sempoi untuk En Papa...Patty Roll khas buat papa tersayang...walaupun sempoi tapi sedap...sesuai untuk mereka yang dah tak tau nak buat breakfast apa...takde daging cincang, daging burger pakcik Ramly pun jadilah....saya gulung dengan instant pratha bread...sedap, kalau tak caya cubalah buat...pastu cicah ngan sos cili..fullamak..makan sambil tutup mata..inti dia tu buat lebih kurang macam inti murtabak jek...




Alkisah, pagi tadi saya mengalami sakit tulang pu
nggung yang boleh dikatakan serius jugak..setiap kali membuka langkah...aduhai..sakit...sampai jek stesyen LRT Setiawangsa, saya pun bertukar fikiran untuk naik teksi sahaja instead of berjalan kaki...tapikan, saya tak sampai hati nak naik satu teksi ni..dia mungkin menanti kedatangan saya untuk naik teksi dia (dari lirik matanya la)..tapi saya rasa tak selesa pulak..sebab dia bawak anak2 dia sekali dalam teksi tu...dah berapa kali saya nampak abang teksi tu bawak teksi dengan anak2nya sekali..ada satu hari tu saya nampak anak2 dia tertidur dalam teksi..tak sampai hati saya tengok...kesian tengok keadaan budak2 tu yang kusut masai...dan apa masalah abang tu untuk tinggalkan anak2nya di rumah saja tak pulak saya ketahui....jadi saya mengambil keputusan untuk berjalan kaki sahaja sambil mengenangkan nasib budak2 tadi...simpati sungguh saya...dan dalam perjalan ke ofis, tak terduga air mata ini berderai juga akhirnya kerana memikirkan kesusahan orang lain...kalau saya ditempatnya, bagaimana ye?????

6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

patty roll? menarik!!

Beattey berkata...

mmg menarik...lagi menarik kalau masuk mulut...

apis585 berkata...

camne wat ni beattey..kalau instant2 ni blh laa nak try hahahah...

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Bettey...Tq for the idea of patty rolls tu...apa2 pun...dalam hidup ini selagi bernyawa tak akan pernah boleh lari berhadapan dengan pelbagai masalah ....setiap seorang ....dan berbeza-beza....Bersyukurlah seadanya!!!

Faizah_Haris berkata...

sedappnyerrr....tepek la resepi pls...hehehe

Beattey berkata...

Fiza : nanti aku tempek resepi k...

Kak Watie : idea ni datang dlm mimpi..hahahah...memang kak, kalau nak ikutkan kita lagi bernasib baik dari orang lain..alhamdulillah...

faiza : nanti kita tempek resepi yer...