Rabu, 17 Februari 2010

Yahoo..dapat angpau sehhh!!!!


Salam...

Masa balik kg ari tu..kitaorang betul enjoy...mana taknya, saya dan keluarga pergi beraya ke rumah kawan-kawan abah yang berbangsa Cina...mula2 tu agak was2 jugak nak masuk sebab ada anjing depan rumah, tapi diorang ni memang memahami serba sedikit cara hidup orang islam dan apa yang boleh dan tak boleh jadi tak risau lah sangat sebab awal2 diaorang sound halal...rasa macam betul 1Malaysia....

Ada 5 buah rumah kitaorang serbu, dan yang paling best jannah dapat collect duit raya...alhamdulillah...tapi kan tak banyak beza cara diorang meraikan tahun baru cina dengan kita raya..kuih raya melambak2 atas meja..macam style kita orang melayu...yang penting HALAL sebab depa tempah kat orang melayu...

Muhibbah rasanya......



5 ulasan:

ibusinga berkata...

wah...best..best...
macam masa dulu2 gi kong-si2 rumah jiran2...
kat sini..tak pernah pun gi..

Mia-Ina berkata...

bestnya..teringin gak nak watcam2...tp x ramai 1 taman org cina....

Beattey berkata...

IS,

kitaorang tetiap tahun macam tu...diaorang pun sporting datang raya umah kita masa raya...oklah tu kan kongsi raya..

Mia,
kalau kat taman2 ni susah sikit kot..lagilah yg tak ramai cina...

geraugebang berkata...

Haiyaaa manyak dapat duit laya kaaa, waa haaa, wa punya loyang pun cino maaa tapi tak dapt luit looo...sebab semua sudah talak ada lalam ini nunia maaa... he he he.

Beattey berkata...

haiiyyyaaaa...

banyak kisian sama itu kak gelau..tala apa, lain taun musti angpow ada mariiiii!!!