Khamis, 14 Januari 2010

Check up bermula....


Salam....

Kini saya dah ada buku baru...buku dia kurang pink dari yang first...
sekarang saya dah mula buat regular check up...
biasalah, mula jek check up saya sudah dikategorikan obes...
ramai orang tanya, nape tak buat check up kat private...
alasan saya, dulu masa 1st pregnant saya check up kat klinik wanita TTDI dengan Dr Idris (Hospital Pantai)...bile time saya nak bersalin kat Hospital Sg Buloh, kena plak ada kad merah...so lagi sebulan saya pi la klinik DBKL...
hambek kau..kena marah tak pasal2....
rupenyer nurse2 semuanya garang2kan????
depa lom tengok saya naik hantu lagi...
sabar...sabar.....

tadi, masa amik darah, sorang nurse ni dia salah cucuk...
so kena cucuk 2 kali...
yang pertama tu dah la tak dapat..tapi digodeknya jarum tu kat tangan saya...
nasib baik saya ni jenis tahan sakit...
dia kata saya gemok..tak nampak urat....
salahkah saya gemok...kenapa gemok saya dipersalahkan plak...
saya ni dah lebih 10 kali derma darah...
takde pun orang ngadu susah nak cari urat darah saya...
dah la sekarang ni saya menanggung sengal dikedua2 belah lengan saya...
nasib baik saya sabar lagi....

yang paling membuatkan saya bersabar tahap gaban...
En papa entah mana ghaib..nurse suruh saya ambil sampel air kencing cepat..
nak tak nak kena bawak jannah masuk dalam toilet sekali....
tengah2 mengambil sampel..si jannah ni boleh plak siram saya ngan air...
hangin satu badan mama dia ni...
tapi dia tetap senyum tersengeh tengok mama dia mencangkung entah buat apa...
ish..ish..ish....
urut dada banyak2.....

lain kali kalau nak check up bawak jannah, En papa perlu sentiasa berada di sebelah saya,
tengok2kan anak dara dia tu....tak pun kena tinggal jannah kat umah wan...
kalau tak... tak tenang mama dia nak amik sample..
punya nak cepat, sampai air pun takleh nak kuar...
cobaan.....




8 ulasan:

kucingorengemok berkata...

sama standard ngan awal ashhari tu, hehehe

Beattey berkata...

hehehehe....

awal ashaari tu gabra..langsung takleh nak kuar..termasuk kot...

Mia-Ina berkata...

ciannye..cik papa kemana la ...anak dara dia dh kacau mama dia....ari2 mia ms nk ambil darah tiap kali checkup sakit....ada 1x, nurse terlepas nk msk darah dlm botol..mercik kat baju mia..aduhai, kena tudung lak2...nsb sikit je..klu byk...nk kena serbu dgn angin mia ni...tp nurse2 lani mmg garang..tau nk marah je...

noradzlina.kamdani berkata...

nurse skang mmg garang...
kdg2 layanan yg diberikan mcm kite ni bkn org...
amik no tp org potong que...1 lg masalah,
kite mmg malas g buat buku awal...slalu nyer dh masuk 7 bln br g buat cek up...malas nk tunggu lama2... walhal cek nye skejap jek...

ibusinga berkata...

kita suka Dr Idris!!!!!
kalau kita nak beranak lagi..kita gi kat dia..
taaapi..kita tak nak beranak lagi!!!

Beattey berkata...

Mia : tu ler dia...banyak nurse yang cuai skang nih....tau naik hantu jek...

mia : tau en papa gi mana..sempat pi bayar bil celcom kat bangunan sebelah..

lin: aku dah tak berani wat kad merah lambat...sebab dah kena dah dulu...

IS : Dr Idris baek macam IS gak..lomah lombut yo...kenapa tak nak beranak lagi????

bintangku berkata...

hi hi hi...

bab kene simbah yg tak tahan tu..
pesalah blh buat cam tak salah jer yer..

hi hi hi

Beattey berkata...

Shaniah...

memang..dia boleh tayang gigi dia lak..mak dia kening dah bercantum..menahan marah punye pasal...