Isnin, 18 Januari 2010

En Papa Mengidam Pulok....


Sedia maklum..en papa saya adalah tak minat dan tak nak amik tau bab2 IT nih..adalah lebih tak sopan kalau saya sebut "Buta IT"..Tapi kadang2 dia teringin jugak nak menjenguk blog saya yang tak seberapa ni...dia tengok melalui hp nya yang nak kena tukar baru...mula2 jek baca post saya "santaplah yung"..tetiba dia rasa teringin nak makan ayam kicap ngan nasi beriyani yang saya beli kat kedai Ali Bistro tu...so saya janjikan dia masak beriyani ngan ayam kicap mamak style..


Tengahari tadi dia terus call..."Mama, ayam kicap ni sedaplah ma, nanti masak lagi yer..."..saya juga mempunyai pendapat yang sama jugak..tapi saya tak puas hati kualiti nasi tu..macam tak cukup sifat..sebab susu cair out stock..jadi cam tu la rupenyer yang tak menarik macam selalu..tapi sebat jek la...saya berkongsi ngan echah sebab tak nak makan banyak sangat...sekadar mengisi perut supaya jangan lapar...sebab saya jaga makan sekarang ni..takut berat badan saya naik mendadak...dah la bulan ni kena buat test minum air gula..adalah sangat menyakitkan hati...apalah nasib orang obes macam saya...huhuhuhu...apapun projek saya pada hari minggu adalah tergendala sebab kena siapkan tempahan karipap pusing sebanyak 150 biji..menggelek tepung mak yung sengsorang...konon2nya nak buat roti walnut hujung minggu lepas..tapi lom berjaya..tengoklah bile ada kesempatan...

Kat sini saya nak wat iklan..kepada sesiapa yang rasa2 dah tak nak guna oven, atau nak tukar oven baru tapi tak tau mana nak let go "lego" atau yang tak tau nak buat apa ngan oven tu..kalau nak jual murah, bagitau saya yer..saya nak beli lah sempena pindah umah baru nanti..bukan tak nak beli yang baru..tapi saya bercita2 nak beli oven yang besar sikit ="mahal sikit" nanti bila dah cukup wang simpanan saya..jadi sementara nak tunggu yang "besar punye" kenalah beli yang biasa2 jek sebab saya rasa tak lengkap hidup tanpa oven..cinonet pun jadilah...






2 ulasan:

izat berkata...

oven kita tak guna!!!
sebab kita tak masak!!
oven kita ada lipas kat dalam dia!!
wakakakaka...

Beattey berkata...

Puan Dr,

Nak jual tak oven tu kat kita...lipas tu leh buang...