Selasa, 19 Januari 2010

Sakitnye Hati....!!!!!!!!!


Pagi2 dah sakit hati...
mau taknya, kita penuh keazaman bangun pukul 4 pagi untuk buat roti walnut..
bahan dah sedia semua..tapi still musykil tang instant yeast saya tu..
masih mempunyai kesan ke tidak..
sebab saya dah lama tak me'roti'..
hasilnya rotiku tak naik2 sampai pukul 7 pagi...makna instant yeast tu dah tak berkesan dah....
bile hangin dah sampai..ku hempukkan jek dalam oven..
bakar jek la..kalau tak boleh makan...(keras kedengkang)
ayam en papa punya rezeki la....
sayang tau walnut saya tu..dah ler mahal nak beli...
harus dapat gaji baru cuba lagi wat roti ni...
malu i tau bila mak mertua i tanya..
awat roti ni tak kombang2...
senyum kerang busuk jek la yang mampu saya berikan...
inilah antara penyebab yang membunuh semangat dan iltizam saya...


nasib baik asam pedas ikan tenggiri saya best hari ni...
dan nasi goreng peria sotong saya adalah marbeles..
saya wat untuk makan tengahari saya..
En papa pulak saya bekalkan telur dadar sebagai tambahan...
mesti dia makan dengan penuh nikmat...
dan ketika ini mesti dia teringat dan rindukan saya...
ahakssss.......!!!!!!!!!!!


8 ulasan:

PUTUBAMBU berkata...

uish..sedapnya..!
telan ayaq liuq tgk asam pedas tu... huhu..

Beattey berkata...

hehehe..

Putu, asam pedas muo lah katakan..

kucingorengemok berkata...

kita pun anti-yis... yis tak pernah nak bekerjasama dengan kita!

Faizah_Haris berkata...

aduhhhhh meleleh ayaq liuqqq ni.... nommm nommm nommm....

Beattey berkata...

KOG : mmg bengang sesangat...pantang tinggal lama sikit yis tu..mula la merajuk

faizah : alahai..ciannyer sampai meleleh...

ibusinga berkata...

letak gak lah gambar roti kedekang tu!!!
boleh buat paper weight tau!!!
kihkihkih

geraugebang berkata...

Tapi tengok asam pedas tu memang tak menghampakan. Berdenyut tekak kak gerau.

Beattey berkata...

IS : tak nak letak...kemaluan!!!!!!

Kak Gerau :hehehe..memang tak menghampakan...sedap tau...