Jumaat, 15 Januari 2010

Hadiah Untuk Jannah....


Salam...

Semalam, balik jek keje..tengok muka en papa bermuram durja sambil mengendung anak daranya yang sedang menyusu..alahai..sian plak saya tengok...en papa kata Jannah demam panas sejak amik dari rumah wan...tak senang duduk saya..risaukan keadaan jannah...cadangnya nak jumpa Puan Doktor sebab nak check en papa yang selalu ngadu sakit...tapi malam tadi kita jumpa IS sekali check up jannah selain mengutarakan masalah papa....Puan doktor yang kita jumpa tu amatlah baek orangnya, lemah lembut...senang jek hati kita...dia entertain kitaorang baeeekkkk punyaaaaa....akhirnya dapat jugak jumpa Puan Doktor yang selama ni hanya kenal melalui blog jek....masa tu jannah punyalah merengek2..malukan mama dia jek...pastu terjerit2 "aaannnnnaakkk....an naaakkk"..maksudnya tak nak la tu..kena sekali masuk ubat buntut...

Puan doktor bagi ubat demam dan kasik tampal cool fever..punyalah ramai orang malam tadi...patutlah puan doktor selalu migrain sebab jumpa ramai orang dalam satu hari dengan pelbagai ragam dan masalah...hehehe..lepas ni sure kita pi Kenek famili TTDI....siap ada jual air lagi kat depan tu..tapi musykel nape akuarium tu kosong...???Sila jawab yer IS...kira tag la ni...

Harap2 balik ni dia gembira sebab mama belikan ulat menan yang ada musik...beli ngan Puan Haz dari Srisuri.com..cantik tau ulat ni..macam dalam gambar tu...saya berharap sangat hadiah ini dapat menghiburkan dia yang sedang tidak sihat...sedih tengok dia asyik monyok jek..kejap2 nangis...sentap tau...mama dia mana boleh sentap sikit...senang no nak meleleh air mata tu...


Papa bising jugak bila tau harga ulat ni...sebab dia kata jangan belikan menan anak yang mahal2...tapi inilah menan yang paling mahal saya beli..selalunya saya beli menan yang harganya tak sampai puluhan ringgit pun...tapi sebab saya tak pernah belikan yang mahal la saya teringin nak dia merasa mainan yang berkualiti sedikit...itulah kasih mama.....tak sabar rasanya nak balik umah...

6 ulasan:

Sitisifir10 berkata...

Saya sayangkan anak juga...tapi tak belikan pun diorang mainan..ibu apakah daku??

Beattey berkata...

Siti,

Jgnlah macam tu..ibu kan tetap ibu...cuma cara kita berlainan..tapi tetap tak manjakan dengan mainan yang terlalu mahal..

bintangku berkata...

Cute lar ulat tu.... tang mana musik tu kuar lak yer?

Beattey berkata...

picit tang mulut dia tu...

ibusinga berkata...

hahahaha..mmg bizi..
ptg2 baru boleh lawat2 kawan2...
*blush**blush*
malu lak kita....cakap2 pasal kita...
ikan itu ikan arowana yg mati beragan..dan berkulat sisiknya...
lama dah arwah..
lain kali dtg masa tak sakit tau..kita gi makan2..
;)

Beattey berkata...

IS,

ooo..ikan arowana rupanya...patutlah..insyaAllah, ada masa kita jenguk IS lagik....:)