Khamis, 7 Januari 2010

Mood very the ok!!!!

Alhamdulillah


Hari ini adalah sangat2 ok....
Mood yang ala2 macam takde morning sickness...
makan tadi ala2 heaven gitu...
masak pun ala2 macam main masak2...
Apa yang saya masak...???





Bangun pukul 5 pagi...saya bingkas bangun...
keluarkan bahan2 yang patut...
saya buat murtabak biskut...
resepi masa zaman saya bujang dulu...
dah lama dah saya tak buat...
so pagi ni saya buat..bakar dalam loyang 10"x10"
buat sarapan untuk budak2 sekolah (anak sedara) dan warga rumah
saya pulak bawak g ofis...
snap gambar pun yang tinggal saki baki setelah diakikahkan...
saya memang suke jamu budak2 ofis ni...
syok tengok depa makan...


Untuk makan tengahari...
hari ni adalah hari khamis..
menu special untuk papa...(bukan untuk pancing papa pasal malam jumaat hokeyyy!!!)
tapi memang setiap khamis adalah hari makan spesel...
saya buatkan nasi bukhari ayam + ayam masak merah + pencuk...
kalau orang muo tau la pencuk tu apa...
ada orang panggil acar darat...
dan saya menikmati dengan penuh nikmat...
takde pulak rasa nak muntah....
ok jek terletak dalam perut ni...



Habis selesai memasak saya nampak ini budak...
ada ke dia main pondok2 dalam tempat baju dia...
nak gelak pun ada...terus snap gambar dia...
Si jannah Dengan Tora Terbangnya...
Ala2 macam doraemon dengan mesin masa depannya...







6 ulasan:

bintangku berkata...

Bestnyer menu. Macam2 ada... siap buat nasi bukhari tu. Fuh! Teruje aii!

kucingorengemok berkata...

nasi bukharaaaaaaaa! tolonggggg! (nak) hehe

Beattey berkata...

shaniah : mmg sedap nasi tu...

KOG : nak ek..awak kan dah ada nasi sosej...

blogresipi.com berkata...

Nasi bukhari tu nmpak sungguh besttt! psst, nape jannah masuk dalam rak tuh? hehehe

YanDarwisy berkata...

salam singgah...kiter tgh mencari2 info nak blajar buat kuih. link plak ke blog kamu...

Beattey berkata...

ijan : mmg best.macam nasi kenduri kawen...tak tau la mana akai plak dia dapat...

yan : jemput link...tapi sy bukan master wat kuih..link sekali blog resepi tu..dia terel...