Isnin, 19 April 2010

Sambutan Besday En Papa..!!!!!



Hari jumaat hari tu..
Mintak balik awal 15 minit, sebab nak masak2 untuk sambutan besday hubby malam tu...
Menunya adalah mee udang, sate ayam, nasi impit, kuah kacang, egg-less chocolate cake, grill sausage, teh o ais limau, pizza n putu mayam (kakak iparku yang sponsor)...
letih gak memasak dari pukul 6.30 petang hingga 8.45 malam...
lintang pukang saya kat dapur,
mana nak buat kek, mana nak cuc
uk dan grill sate, nak masak kuah mee, kuah kacang...
ayo..yo...nasib baik en papa amik alih tugas jaga jannah..
kalau tak, takkan siap semua tu...
malam tu sambutan besday En Papa begitu meriah...


dengan kehadiran semua (mak, abah, family kakak2 ipar dan family sepupu)
walaupun menu malam tu adalah sangat simple...
sate paling mendapat sambutan...kejap jek dah habis...
terima ka
sih snack maker....sonang kojo den...
masuk sepuluh cucuk..tutup..pas 10 minit...angkat...
takyah nak habiskan masa nak membakar bagai...


Ni plak gambar mee udang,
amik resepi daripada Che'Iza from MYR...(terima kasih yer)
first time buat dan sedap jugak...
betul2 ho-liao ooooo.....
hahahahahahha....
malam tu saya tido pukul 3 pagi...
mengemas semua sekali...
En papa dah tumbang dulu,tak larat katanya...
malam tu takleh nak tido pasal rimas tengok rumah bersepah...
basuh pinggan, lipat tikar, susun meja kerusi...
last sekali mop satu rumah....
buang tebiat mop pepagi buta...
nasib baik ada radio kecik yang menemankan..
kalau tak takut jugak...

apa2pun...saya berjaya menjayakan majlis malam itu...
terima kasih semua...
tunggu majlis besday Jannah lak...





6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

haihh, kak yung buat kerja berat sampai lewat malam... jaga kesihatan ye!

Beattey berkata...

huhuhu...kak yung kena jaga hati laki....huhuhuhu....

lagi satu ni penangan kopi dari baling kedah...susah nak tido wooo...

noradzlina.kamdani berkata...

mak oi..rajinnye siap satey bebagai..moh mintak resepi utk satay bole x?

DrSinga berkata...

pssstttt...ni kat rumah baru "yang errrrrrrrr kita tak sempat datang kenduri dan masih rasa gilti sampai haru ni" tu ya???

DrSinga berkata...

hari... haru pulak!!!

Beattey berkata...

lin : nanti aku bagi sekali ngan cheesecake tu yer...

IS : aa'ah, umah baru...jemputlah datang umah...sentiasa terbuka untuk semua...