Selasa, 27 April 2010

Super Exercise!!!!!!!!!...........


Memang dah buang tebiat tau....
kita teringin plak nak makan nasi lemak daun pisang...
tapikan nak bungkus, takut takleh nak katup...
lauknyer banyak sangat...
last2 tapau dalam tupperware letak daun pisang...
(awat tupperware dapat nama ek?????)

Ketahuilah..
ari ni kita exercise lebih sikit tau...
smpai En papa kata..kalau macam ni sehari takyah makan....
sarapan pagi dah kenyang bawa ke malam...
maklum ler banyak sangat lauk..
sambal ikan bilis, ayam goreng berempah, rendang kerang, sambal udang petai....
sampai tak nampak nasinya...
jap lagi mesti KOG tanya, ni nasi lemak ke nasi berlauk...
pasal tak nampak nasi lemaknya...
hehehehehe....

pastukan ada extra kuih...
malam tadi suruh mixer kenwood kita uli tepung wat donut...
lebih tu wat frozen...
betul2 sarapan yang berat...kita pun tak bawak bekal untuk lunch...
berpeluh jugak la...
mana nak layan si kecit tu menyepahkan dapur,
main pinggan plastik..main acuan kuih kita...
nasib baik belakang umah ada pokok pisang...
sempat nak amik daun pisang....
lepaslah mengidam kita...

esok kita nak masak simple2 jek...
malas nak layan tekak...
penat badan tau....
ni plak rasa nak tido..
jam plak baru pukul 11.58..
lambat tol pukul 1....
nak bobommmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 ulasan:

kucingorengemok berkata...

keh keh, kita tak jadi tanya... tapi maaakkkk aiiii, banyaknyaaa... macam ni la ibu mengandung makan, baru mantap!

Beattey berkata...

mantoppppp!!!!!!!!!! selalu mmg tak selera nak makan...ari ni ada plak seleranya...

Mia-Ina berkata...

wah banyaknya lauk..kte pun mkn nasi lemak tadi..menu lauk biasa je..huhu.

ni namanya ibu dan permintaan anaknya yg tgh nk makan..hehe

Beattey berkata...

itu ler mia...org kata baik ditunaikan...nanti meleh lak air liur baby...heheheheh....

noradzlina.kamdani berkata...

beatty: ni mkn utk 2 org ke? ya allah, jgn sok ngadu payah nk turunkan berat bdn

Beattey berkata...

lin : baru pestime macam ni..lauk jek banyak..nasik 1 senduk jek....

DrSinga berkata...

lauk bernasi!!!

Beattey berkata...

hahahaha....itu mmg tepat sekali..pandainya anak che'gu sahak nih...

@juera berkata...

nampak sdp nya nasi lemak tu..rjin akak msk...^_^

Beattey berkata...

erm..nampak sedap n rasa sedap dikkk....hehehhehe