Selasa, 17 November 2009

Donut....Oh Donut....




Salam....

Lama saya tak mengemaskinikan blog yang tak seberapa ni...tapi nak juga berkongsi cerita..sepanjang hidup saya, walaupun saya suka memasak..tapi saya tak pernah terfikir untuk mencuba resepi donut (donut bukanlah makanan kegemaran saya)...bila saya membelek-belek buku resepi saya yang telah lama saya simpan, tiba-tiba terpandang satu resepi donut yang saya dah lupa dari mana asalnya dan siapa empunya resepi...biasanya, hari-hari cuti saya, saya akan isi dengan mencuba resepi-resepi..seakan-akan menjadi satu "tobiat" baru..kalau dulu, waktu-waktu senggang saya pada hari minggu saya akan isi dengan berjalan-jalan (kalau tak dapat jalan-jalan saya akan buat muka dengan en papa), kini papa dah tak payah nak pening kepala nak bawa saya dengan jannah untuk bersiar-siar....


Walaupun donut saya diminati oleh penghuni rumah di atas bukit itu (sebab rupa donut saya akan-akan donut big apple), namun saya masih tak berpuas hati dengan hasilnya..dan saya akan cuba dan cuba lagi..bila agaknya???...saya malu sebenarnya untuk mencuba lagi (lebih-lebih lagi dengan mak mertua saya)...tunggulah bila saya sudah ada rumah sendiri, bolehlah saya mencubanya tanpa rasa malu...dan donut-donut itu saya akan sedekahkan kepada mereka yang berjiran dengan saya...dan siapa-siapa yang sudi datang ke rumah saya, saya akan jamu mereka dengan hasil masakan saya....

Ada berani?????




8 ulasan:

PUTUBAMBU berkata...

kita berani..!

jgn lupa sedekah kat kita yek..?

Beattey berkata...

heheheh..

bile dah siap umah..

kita akan advertise kat sini...

new house in 2010...

ibusinga berkata...

say!!
saya!!
kita datang bawak kotak donat ya!!!
kita dah tau rumah!!!

bintangku berkata...

wah!! kite berani! Tapi bile memikirkan kandungan kalorinya itew.... hilang keberanianku...

Beattey berkata...

IS...

awak peserta pertama la..sebab dah tau tapak projek umah saye tu...

bintang,
ala, bukan makan 10 ketul, makan 1 cukup arrr...

apis585 berkata...

meh laa dok sblah umah kitaaa heheheh

Nieza Ishak berkata...

jangan lupaaaaa ..
campak kat giant kota damansara jugak ... hihihi

beat ni... suker buat org terliurr tawwwww ...

Beattey berkata...

fiza,
umah awak tu jauh bangat la...

Nieza,
tak lupa..tapi malu nak campak..takut tak sedap..hikhikhik...insyaAllah, kalau lalu sana kita calling2 k..