Khamis, 12 November 2009

Pau....kenapa ko tak gebu ek????


hangin satu badan...

dah la takde air kat umah....

nasib baik aku bangun pukul 4.30 ...menguli tepung....

tup2 siap jek aku naikkan pau atas pengukus..air pun takde....

tapikan pau aku tak gebu sangat (yang penting sedap)....pasal terlebih air...

biasa la kan...

bangun pepagi buta, pastu mata macam nak bukak, taknak bukak jek nengok resepi ..

tapi aku dah pandai pusing pau tau....(jgn jeles)

cantik jek pau aku....

aku akan cuba n cuba lagi sampai pau aku betul2 gebu macam aku....

adalah sangat sakit hati kalau masak tak berapa nak menepati standard....

huh...

nyampahhhhh!!!!


layankan gambo....


7 ulasan:

ibusinga berkata...

ehem..
mandi tak??

noradzlina.kamdani berkata...

beatty, ok hape?
kite pun xpandai buat pau..xpernah buat sbb xde resepi..mintak share resepi ble?

Beattey berkata...

IS : mandi la....tapi ala2 p ramlee...cucuk kat mata jek...

noradzlina : jap lagi kita post resepi k...

bintangku berkata...

nie gune baking powder apa? kalo kat kedai bhn bakery tu, ada jual double action baking powder. mmg khas utk buat pau. gune yg tu ker tak?

Beattey berkata...

bintang...

saya tak guna double action baking powder sebab cukup dengan baking powder sahaja..

sy cuba kurangkan bahan chemical dlm aktiviti memasak saya..dan ada yang tak elok sy dengar tentang double action baking powder nih...

noradzlina.kamdani berkata...

agaknye kene guna tpg yg mmg khas utk buat pau..slalu kedai yg jual bhn buat kek mmg ade jual..dipanggil tepung pau...

Beattey berkata...

noradzlina,

yang ni guna tepung pau la, tapi terlebih air la...huhuhuhu...