Khamis, 22 Oktober 2009

100 hari tanpa nasi?????



Kengkononyer nak joing moing Zel..100 hari tanpa nasi..sekali project manager kata mula dalam 1 Nov gitu..jadiknyer dengan vanggenye mama nak tunjuk kat korang nasi ayam ipoh mama edisi ASTRO (ulang tayang)...huiyyyooo..sedap lagi terangkat...sebabnyer pakai beras mongul basmathi faiza...apa dalam iklan tu cakap....erm sedap...panjang.....huahauahua.....apa daaaa.....

Speselnyer nasi ayam ni dibikin dalam masa 30 minit..sebabnyer ayam tu mama goreng yang frozen punye (brand 5 star BBQ Chicken)..pagi tadi bangun lambat...mana nak mengemas bilik, prepare barang2 jannah n papa, nak masak, nak sidai baju, nak mandikan si tecit tu, nak bagi dia brekfast lagi...erm....jadi, mama amik jalan mudah jek la..malas nak memerap ayam...

Disebabkan lambat..ari ni mama tak sempat nak jalan kaki p ofis...dengan senang hatinyer tahan teksi..PEMALAS betul...malas tak malas la...daripada muke aku ni dicap hari2 lambat..baik tahan teksi...rugi RM4 takpe...janji sampai tepat masa....tu dah kira lambat 5 minit la tu..nak mendaki tangga bagai...huhuhu..letih pagi nih.....

tapi yang bestnyer.....


lunch ni...


SAYA BOLEH MAKAN NASI AYAM!!!!!!



4 ulasan:

ida_maya berkata...

ok gak tu....100hari tanpa nasi...nak try gak ler. start november niee......

Beattey berkata...

hehehe..jom joing-moing..

Aziera Yazid berkata...

Beattey,

Bagi akak nasi bukan masalahnya. Bukan tinggal nasi saje boleh kurus, kan? Kdg2 nasi putih yg sikit lebih baik daripada makanan yang diproses yang lain.

Betul ke pendapat akak ni?

~Kak Aziera

Beattey berkata...

memang betul kak...

tapi,

saje nak masuk contest tu jek...sebab geram betul..lambat sgt trunnyer..

tahun depan tak lama jek lagi...dah nak start "projek no 2"..heheheh