Khamis, 29 Oktober 2009

Ohoooooo......

photo kredit to : ncc indonesia.com

kengkonon nak wat cam ni



Macam-macam ana punya ferogerem balik nanti....tak sabar nak balik umah sebenarnya...hehehe...semua dah ada dalam kepala otak nih....

First skali, balik ni nak angkat jemuran..hahahah...pastu berbuka puasa dulu then ikut papa gi cuci kereta lepas solat maghrib, malas nak basuh sendiri..papa saje jek nak bagi duit kat tukang cuci tu, balik daripada carwash, katanya nak pi tesco mutiara belanja mama makan kat santai kitchen (dalam pada tu siap perli mama masa call td...makan banyak2 ma , nanti 1hb awak nak masuk contest 99 H1N1...ada ke H1N1..99HTN la!!!!!!!!!) bikin panas jek papa ni...tapikan pagi tadi dia dah komplen perut dia dah memboyot...melambak..ekekekekeke....tau takpe Pa...tapi papa tetap maintain encem...heheheh.....

Tapikan kalau pi tesco tu bile masa lak mama nak wat kek untuk Jannah ek???dah la nak bawak balik muo...pastu ada hati lagi nak bikin mexican bun (resepi dari Lilyvalley from MyR)...dahsyat punya imaginasi den....kalau boleh satu malam tu mama nak mem'baking jek'...nasib baik la mama takde BM (bread maker)..kalau tak, mau bikin roti hari2 mama ni...setakat ni mama lom mampu nak menyunting BM menjadi milik hamba...alahai sodihnyer.....

So, kena rearrange plan yang tengahari tadi sebelum En. Papa call....jadiknyer uli roti dulu..baru la pi kuar makan...sebab nak tunggu naik makan masa 1 jam setengah..so sempat la lari pi carwash n makan2 time...kalau terlebih masa macam mana ek???risau gak mexican bun tu tak jadik...alahai..macam mana ni....alamatnyer tak tido la malam ni....

Bile fikir2kan..beshnyer jadi suri rumah sepenuh masa..leh masak2 sepanjang hari...tapi kalau masak2 jek sape plak nak makan...makanye akan gedempol la Puan Beattey..kerana asyik makan2 jek...seronoknyer masak2 nih, kalau ada anak ramai yang perangainyer sebijik macam budak2 kat ofis ni..pantang sua, laju jek makan...nak bagi jiran plak..umah aku atas bukit..jiran jauh2...hai, payah jugak....


ee..ehhh..Puan Beattey.....apa dok merepek petang2 nih...pi wat keje....
.
.
.
.
.
baik bosss.....


4 ulasan:

ibusinga berkata...

nak balik muo ya..?
kim murtabak singapore satuuuuuuuuu!!!
lama tak makan!!!!!!!!

Beattey berkata...

hehehehe...

Ibu, sekarang macam dah tak meriah jek murtabak singapore tu..selalu beli kat tanjung agas ke??

Datang jek umah kita, kita buatkan murtabak raja singapore lagi...

ada berani????

kucingorengemok berkata...

murtabak tu sedap, cam femes, tapi kalau gi kedai dia suraaaamm je... dia org tu tak reti senyum kot, kedai pun takde seri

blogresipi berkata...

Hehehe... macam2 la Beatty nie. Umah atas bukit sua sua la kat rimau ke, kat gajah ke... okey ape.hehe