Isnin, 26 Oktober 2009

Persediaan 99 HTN



Salam...

Sekarang ni time membongkar balik semua resepi diet aku..ye la, pasni nak idup tanpa nasik mestilah ada alternatif lain...tapi resepi diet ni banyak nak kena edit sebab aku dah masukkan blood factor dalam diet aku..so, tak bolehla makan banyak sangat makanan yang berasaskan dairy food...kurangkan yogurt n susu la...banyakkan makanan berprotein.

Tapikan sebelum ni aku banyak gak memborong frozen food macam ayam goreng la, potato wedges, fish fillet, darabif, fried fish ball, sosej dan bermacam2 yang teringin dek tokak..sekarang ni adalah tempoh untuk menggunakan semua bahan2 yang ada dengan gaya masakan yang sihat..taula aku menggayakannya nanti...hua3x...


Sekarang kita akan bersahabat baik ngan sayur-sayuran dan buahan...kalau dulu aku rajin la nak buat salad bagai...macam2 jenis resepi salad yang aku cipta....heheheh..pasni kalau ada kerajinan aku akan sertakan resepi diet aku setiap hari (bermulanyer 99HTN) ..boleh jadik rujukan korang...(kalau aku rajin la)..kalau tak mungkin seminggu sekali jek...hehehehe....


Adakah berjaya misi kali ini?????

Tunggu n lihat k...

.
.
.

10 ulasan:

ibusinga berkata...

pengakuan saya..
:)
baca entry 99HTN.. semangat nak buat gak..
nak start hari ni lah...
(hari tu dah start..kantoi...TERmakan nasi ayam..hehehe)

Beattey berkata...

heheheh...

ibu, nak join gak ke...

mari join, hadiah lumayan, kurus pun dapat...

aje ye...

hahahhahah....

Mia-Ina berkata...

saya kagum la pd semua yg masuk...tapi, saya masih nak lihat sejauhmana semangatnya semua yg masuk ni....harap2 jgn la ada yg kata camni kat blog dia

"aduh, camne ni...terasa nak nasi lak..sbb dh biasa,"

tabikla pd sape2 yg dpt bertahan...tp jgn smpai sakit lak k,kak

kena bg khasiat buat bdn klu x lemah nanti ....tambah bg yg bekeluarga,komitmen perlu diutamakan. Bg yg single, penat pun msh leh rest....(like me)hehe

Beattey berkata...

heheheh..thanks mia...

akak memang dah biasa tak makan nasi..tapi gantikan dengan makanan yang lain..macam roti ke apa ke...

betul cakap mia..org yang berkeluarga ni lagi banyak tenaga nak guna.mana nak jaga anak, jaga laki...

akak hargai nasihat mia, n pastikan badan akak sihat...jeles tgk mia yang dah kurus tu...huwa3x..

Faizah_Haris berkata...

wahhhhh cayalahhhh...semangat3...caiyokkk3....good luck dear....

Beattey berkata...

heheheh...faizah..dah join ke???

kucingorengemok berkata...

salam beattey... all the best! heheheheheh (ketawakan diri sendiri yang memang takkan berani) ;)

Beattey berkata...

wsalam,

thanks...

rasanya KOG org muo jugakkan...

hehehe..mmg tengah bersemangat nak berjuang nih...doakan yer...

Farra Dhelina berkata...

hye salam perkenalan..selamat bercontest ye.. 99hari tanpa nasi :)

Beattey berkata...

thanks fara..dah terlanggar pantang pun..huhuhu...