Khamis, 12 Mac 2009

Daily Menu - 12th Mac



Ini menu diet aku....nama dia kalau korang nak tau...BLACK PEPPER CHICKEN VEGGIE...huhuhu...amacam mengancam tak?...ni jek yang sempat aku sediakan pagi tadi...nak buat yang gempak-gempak..tak sempat..mana nak masak bekal tengahari hubby lagi...nak susukan Jannah...huhuhuhu..banyak..tapi aku happy ngan rutin aku hari-hari seawal 5 pagi...Menu salad ni aku buat seminggu..pastu minggu depan korang tunggu menu apa plak..tapi yang penting aku sediakan cara yang sihat...tanpa minyak...ayam tu pun sebenarnya aku panggang...kalau korang nak try buat..aku kasik resepi kat sini....

BLACK PEPPER CHICKEN VEGGIE

5 helai salad Butterhead Lettuce
1/2 batang carot (dipotong cantik2)
1 biji kentang (size kecik jek dan potong weges)
1/4 dada ayam
2 sudu perisa black pepper
Sos Cili dan Sos blackpepper (ikut suka)
1/2 sudu besar mayonis
sedikit perahan lemon

mula-mula perap ayam ngan perencah black pepper (aku beli kat cosway)...pastu panggangla dalam oven...carot n kentang korang rebus la..pastu toskan..boleh letak pepper kat kentang tu kalau suka..pastu susun la dalam pinggan ikut suka dan letak sos yang ada dan perahan lemon...presentation makanan tu penting bagi membutkan kita berselera..walaupun makanan tu tak berapa sedap (makanan orang yang berdiet selalu memang tak sedap macam kat spital)...biar kita enjoy....jadi lebih sedap dari makan kat restoran...hehehehehe...

Menu diet aku ari ni seperti berikut:

Pagi -
Shake strawberry + 600ml air

In between - Biskut IKO (warna oren)+ 600ml air

Tengahari -
BLACK PEPPER CHICKEN VEGGIE (sedap...sedap....ada yang terliur tak?????)

In between - Anggur Hijau (beli kat giant tadi) + 600ml air

Malam - Shake strawberry + 600ml air

Korang mesti tertanya-tanya tak boring ke makan salad hari-hari...jawapannya "TIDAK"..tapi aku takut orang yang hari-hari baca naik boring...huhuhuhu....minggu depan menu ada variasi sikit..aku dah fikirkan dah...setakat ini sahaja laporan aku pada hari ni.....Salammmmm.....

2 ulasan:

Two Hands Caricaturist berkata...

Nice food photo and Menu!

beattey berkata...

tq...