Selasa, 7 April 2009

I'm back.....!!!!!

Salam...setelah lama tak jenguk blog ni..maklumlah aku balik kampung minggu lepas dan sambung cuti hari isnin (semalam)...best sesangat balik kampung...balik MUO...aku bertolah pukul 9 pagi dari KL n tiba kampung dalam pukul 12..banyak sangat aktiviti aku termasuklah aktiviti makan...heheheh...aku amik shake sehari sekali jek...nanti aku akakn updatekan menu yer...

Sampai jek umah, mak n abah punyalah gembira menyambut aku balik..aku dah lama tak balik kampung sebenarnya..jannah pun dah lama tak jumpa orang kat kampung so dia jadi tak selesa ngan tok mak n tok abah..Jannah dah kenal orang la ni...susah jugak aku bile Jannah tak nak kat diorang..aku rasa macam orang lain plak...mintak2 bile dah besar dia rapat dengan keluarga sebelah aku...aku tak nak dia jadi orang KL yang lupa daratan...heheheheh...sebab sedara mara aku yang dok kat KL macam tu..dah tak nak balik muo..aku kalau boleh tiap-tiap minggu nak balik...tapi apakan daya..Jannah kecik lagi...hubby manjang bz jek..so nanti bile jannah dah besar sikit senang la aku nak balik kampung berdua dengan dia jek kalau hubby takde cuti..

Aktiviti sepanjang berada kat umah mak memang menyeronokkan ..maklumlah aktiviti makan..malam sabtu tu kitaorang buat sambutan hari lahir ina (adik bongsu aku), abah n hubby...menunya KFC, nasi goreng ayam berlada, cheesecake, icecream cake dan bermacam-macam jenis air..erm..makan tak ingat masa tu...hari ahad lak konvoi ramai2 satu family gi umah along kat Teluk Mas...rumah baru dia..cantik gak..jeles aku...bile la aku nak dapat umah macam tu...bertuah badan....

Masa kat kampung, mak siap belikan aku ikan lumi..ikan fav aku..ari2 goreng ikan tu jek...sedap tak terkata..aku nak describe ikan tu macam mana aku pun tak tau..janji sedap..pastu aku beli lagi sekilo setengah..tamak tul...tapi, kesimpulannya 3 hari lepas adalah hari yang amat bahagia bagi aku.....

4 ulasan:

MiRa^^ berkata...

kak betty, sila letak gambar....bes nye blik kg, ni yg teringin nk blik kg gak ni.....
besnye makan cheesecake...
nk jugak...huhuhuu!!!

ida_maya berkata...

emm.....aha...appy giler seh.......emm...ikan tu mcm mana? sedap sangat ker ?

beattey berkata...

mira...nanti la akak letak gambar..nak pinjam kak bibi punya card reader,...semua dalam hp abang...tunggu!!!!

beattey berkata...

ida,

memang la best giler balik kg...ikan tu..lembut jek..tapi gigi dia lintang pukang...tak tau la nak explain...tapi marvellous sehhhh!!!!