Isnin, 27 April 2009

Wierd Routine

Salam semua...selamat pagi..awalnya aku hari ni..yelah aku orang pertama yang sampai kat ofis ni..so sempat la aku nak update blog sekejap.

Sebenarnya aku rasa tak lengkap hidup aku....ye la selalunya pagi2 aku dah bersarapan dengan shake..sekarang ni dah takde dah..coz bekalan dah terputus...(hheheheh..macam hisap ganja jek..)..HL aku dah abis ..last aku minum hari jumaat yang lepas...sedihnya rasa..tu yang aku rasa rutin hidup aku hari ni pelik sangat...nantilah..kalau aku ada budget bulan depan insyaAllah aku akan teruskan dengan Herbalife....

Malam tadi aku dah mintak izin ngan hubby nak puasa..iyelah kan, sebagai seorang isteri kena mintak izin kalau kita nak puasa sunat..mulanya nak puasa sunat pastu teringat lak yang puasa tahun lepas aku tak ganti lagi...banyak bolong disebabkan ketidakmampuan aku untuk menunaikan ibadah puasa sebab pada ketika itu aku sarat mengandung...rasa aku ada hutang puasa selama 16 hari..so hubby nasihatkan aku habiskan ganti puasa dulu...dia benarkan aku puasa sebab Jannah pun nak masuk 6 bulan (lagi 2 hari jek)...so, bile lagi aku nak ganti..ditambah pula aku yang masih lom pernah datang bulan sejak melahirkan Jannah..so ni peluang terbaik untuk aku langsaikan hutang yang tertunggak tu...so hari ni insyaAllah, puasa lah aku...tapi aku terlewat bangun untuk bersahur..celik jek mata dah 5.50 pagi...kelam kabut aku..mana nak masak lagi..nak menyusukan Jannah lagi..nak bersiap..baru jek pegang botol air, azan pun berkumandang....

Aku tahu, mesti korang tertanya-tanya adakah aku dah stop berdiet..disebakan aku dah tak update menu aku setiap hari...jawapannya: aku still meneruskan diet walau tanpa HL...sebab apa aku dah tak update daily menu pasal aku nak start menulisnya dengan cara diet aku tanpa HL..nak bereksperimen la kiranya...nak try cara ika plak (kredit for ika diari xxl)..harap-harapnya dapat membantu...dan pada 31hb aku akan update berat aku...

2 ulasan:

MiRa^^ berkata...

memang ade gaya cam hisap ganja pun.....
hehehehhe.....

beattey berkata...

hahaha....pernah nengok ke????